Prečo mať morské koraly v akváriu?

Prečo mať morské koraly v akváriu?

Článok v skratke:

Vedeli ste, že morské koraly sú zvieratá a nie rastliny?

Vďaka svojmu jedinečnému vzhľadu sú častou súčasťou akvárií.

Rybám poskytnú zátišie a vám jedinečné dokumentárne divadlo o podmorskom svete, ktorý sa nachádza priamo vo vašej obývačke či v kancelárií.

Vytvorte si doma, v práci či hale podmorský svet – postačia morské koraly, voda, rybičky a, samozrejme, akvárium. Spolu vytvoria unikátny mini ekosystém. Plávajúce morské ryby a obzvlášť morské koraly navodia dojem útesu nachádzajúceho sa hlboko v oceáne. Teraz si o nich povieme viac.

Morské koraly na oživenie a ozvláštnenie vášho akvária

Morské koraly sú považované za akési dažďové pralesy oceánu, aj keď v skutočnosti ide o živočíchy. Miesta v oceánoch, kde sa morské koraly nachádzajú, patria k najživším. Podľa odhadov sú koralové útesy útočiskom pre viac ako 20 % morských živočíchov. Aj keď prirodzeným prostredím koralov je oceán, aj morské akvárium sa môže stať ich domovov. Každý nadšenec akvaristiky vie, že na morské koraly, t. j. na ich rast, vývoj a vzhľad, vplýva viacero faktorov ako teplota vody, kŕmenie či dokonca zloženie vody (morská soľ, minerály atď.). Zapamätajte si, že morské koraly sú taktiež mimoriadne citlivé na správne LED osvetlenie, ktoré by malo napodobňovať svetlo vyskytujúce sa v ich prirodzenom prostredí.

Veľký výber morských koralov

Morské koraly nie sú náročné na stravu. Živia sa totiž najmä planktónom. Zaujímavosťou je, že morské koraly sú súčasťou najstarších ekosystémov oceánov a dodnes je známych približne 6500 druhov. Líšia sa farbou, tvarom aj veľkosťou. Zvyčajne žijú v kolóniách. Skvelým príkladom je Veľká korálová bariéra v Austrálií, ktorá je dlhá približne 2300 kilometrov a začala sa formovať pred cca 8000 rokmi.

Máte akvárium a uvažujete, že ho ozvláštnite o morské koraly? Navštívte e-shop koraly.sk. Naša ponuka zahŕňa krátkopolypové (SPS), dlhopolypové (LPS), mäkké (soft) a nefotosyntetické (NPS) morské koraly. U nás dostať všetko potrebné pre vaše domáce akvárium – či už s akvaristikou začínate alebo ste skúsení profíci. Ak potrebujete poradiť, čo zahŕňa starostlivosť o akvárium alebo aká reverzná osmóza či technika pre morské akvárium je dobrá, určite sa nám ozvite. Na naše odborné poradenstvo sa môžete spoľahnúť.

Prečítajte si tiež:

Nižné Kamence 847 01305 Belá
tel.: +421907849978

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888