Poker – všeobecné pravidlá hry

Poker – všeobecné pravidlá hry

Poker je kartovou hrou, ktorá má niekoľko variácií, pričom v niektorých si hráči musia zaplatiť tzv. ante - čo je vstupná sadzba. Cieľom hry poker je dokončiť najlepšiu kombináciu kariet. Existujú aj techniky, ako je blafovanie, ktoré sú navrhnuté tak, aby zmiatli ostatných hráčov a zvýšili skóre hráča napriek tomu, že nemá v ruke žiadne silné karty. Poďte sa s nami pozrieť na to, aké sú základné pohyby hry, akou je poker.

Poker a pohyby v jeho hre

Existuje šesť základných pohybov, ktoré môžu hráči pokru použiť. Tie sú: zložiť karty - fold, skontrolovať karty - check, dorovnať stávky - call, staviť - bet, zvýšiť stávky - raise a va banque.

Pohyb „pas“ znamená zložiť karty na stôl. Pas je rezignácia na účasť v ďalšej časti hry. Hráč, ktorý sa rozhodne zložiť karty, prehráva všetky žetóny, ktoré na túto ruku vsadil. Skontrolovať „check“ je fáza, kedy sa hráč môže rozhodnúť, že nezvýši aktuálnu stávku a nezloží karty. Check je možný len vtedy, ak stávku v aktuálnej hre nikto nezvýšil. „Call“ je vyrovnanie sumy, ktorá bola vsadená v danej hre ktorýmkoľvek z hráčov. „Bet“ je ťah, ktorý znamená podanie prvej stávky v rámci jedného kola. „Raise“ je druh nútenia ostatných účastníkov vyrovnať alebo zvýšiť stávky. Po navýšení nemajú ostatní hráči možnosť checkovať. Posledný pohyb „va banque“ je niečo ako „všetko alebo nič“. Hráč, ktorý sa tak rozhodne, pridá všetky svoje žetóny do banku. Ak neuspeje, prehrá všetko, ale ak vyhrá, vezme si celý bank. Na spomínaných pohyboch funguje poker.

Hranie pokru prispieva k sebarozvoju

Poker je hra, ktorá je veľkou súčasťou sebarozvoja, pretože počas nej sa účastníci zábavy učia byť podnikaví a predvídať kroky, ktoré môžu podniknúť ostatní. 

Táto skúsenosť sa môže premietnuť do mnohých aspektov života. Pre zaujímavosť len spomenieme, že majitelia mnohých úspešných a obrovských korporácií vo svete sú vášnivými hráčmi pokru.

Ste zástancami konvenčných kasín a radi nasávate atmosféru z tohto prostredia? Je pre vás pocit z hrania odmenou? Zoznámte sa s našou mladou, avšak etablovanou spoločnosťou Rebuy Stars CASINO a.s. Sme poskytovatelia služieb v oblasti herného priemyslu a zábavy. Prinášame vám čisté a luxusné herné miesta s kvalitným vybavením a príjemným personálom. V našej ponuke služieb vám prinášame niekoľko typov zábavy a herných možností. Hry a zábava na luxusnej úrovni dostupné pre každého. Sme otvorení nonstop a aktuálne nás nájdete vo viacerých pobočkách v Bratislave, Trnave, vo Zvolene a Košiciach. Neváhajte vystúpiť z komfortu a skúste sa zabaviť inak ako v online prostredí. Tešíme sa na vašu návštevu.

Lazaretská 31 81109 Bratislava I
tel.: +421335903082

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888