Spoznajte stavebnicu lego v číslach

Spoznajte stavebnicu lego v číslach

Vedeli ste, že v roku 2015 ľudia z Lego Italia postavili v Miláne vežu z kociek lego, ktorá bola vysoká 35,05 metra? Toto je najvyššia takáto budova. Prečítajte si článok, v ktorom vám predstavíme stavebnicu lego z pohľadu čísel. Nech sa páči!

Lego čísla, stavebnice a figúrky

Najväčšia sada z kociek lego pozostáva z 5900 dielikov a je to slávny Tádž Mahal. Indické mauzóleum je pol metra široké a 40 cm vysoké. Kedysi stála táto súprava okolo 300 dolárov, avšak sa už dávno nevyrába. Cena Taj Mahalu vo verzii Lego dosahuje niekoľko tisíc dolárov. Prvá figúrka z lego bola vyrobená v roku 1974. Vyzerala inak ako tie, ktoré poznáme dnes, pretože bola väčšia. Prvé minifigúrky sa objavili v roku 1975. Hromadná výroba tehlových figúrok sa začala v roku 1978. Odvtedy bolo vytvorených viac ako 5 miliárd ľudí z rodiny lego.

Dve základné 2 × 4 lego kocky je možné kombinovať 24 rôznymi spôsobmi. Pri troch blokoch sa počet kombinácií zvýši na 1060 a pri šiestich blokoch je to 915103765 ​​možností. Hovorí sa, že každú sekundu sa na svete predá 7 lego súprav. 40 miliárd lego kociek naukladaných na seba by dokázalo spojiť Zem s Mesiacom.

Druhy lega

Lego kocky nesúce názov LEGO Duplo sú stavebnice určené pre najmenších. Hrať sa s nimi môžu deti od jeden a pol do piatich rokov. Horná veková hranica je zmluvná, pretože s Duplom sú ochotné stavať aj staršie deti. LEGO City je séria pre staršie deti. Vychádza zo života v meste. Budovy, vozidlá, polícia, hasiči, nemocnica, železnica, letisko a dokonca aj vesmírne centrum, to všetko a oveľa viac sa dá vytvoriť z City setov. S touto sériou sa môžu hrať deti už od štyroch rokov.

LEGO Friends sú súpravy navrhnuté s ohľadom na dievčatá. Sú tu mini lego bábiky, zvieratká, domčeky, kaviarne, jazdecký klub, mestečko Heartlake. Dievčatá môžu spolu s piatimi LEGO Friends postavičkami vytvoriť svet, o ktorom snívajú. LEGO Technic je skutočnou výzvou pre konštruktérov a mladých domácich majstrov. Súpravy tejto rady lego, rovnako ako všetky ostatné, sa dodávajú s návodom na použitie, ale stále vyžadujú trochu inžinierskeho vzhľadu. Vozidlá tejto série sú veľmi precízne vyrobené, majú účinné systémy riadenia a množstvo detailov.

U nás nájdete kocky lego všetkých typov. KopecLEGA je spoločnosť, ktorá ponúka „kopec lega“ v predajni v Banskej Bystrici a aj v našom e-shope. Vyberať si môžete z najrôznejších kúskov stavebníc určených pre malých aj veľkých fanúšikov. Tieto skvelé stavebnice rozvíjajú kreativitu a zabavia na dlhé hodiny. Neváhajte nás navštíviť osobne, prípadne online na našom e-shope. U nás si zaiste vyberie každý.

Robotnícka 1103 /1 97401 Banská Bystrica
tel.: +421907777074

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888