Rybárske potreby pre začiatočníkov - čo všetko sa vám na rybačke bude hodiť?

Rybárske potreby pre začiatočníkov - čo všetko sa vám na rybačke bude hodiť?

Rybárske potreby má každý skúsený rybár dávno zvládnuté. Čo ale začínajúci rybár? Zhrnuli sme niekoľko tipov, čo by nemalo chýbať v žiadnej výbave. Na začiatok je potrebné pokryť niekoľko formalít. Prvou je vybavenie rybárskeho lístka a rybárskeho povolenia. Ďalšou nevyhnutnosťou je poznanie oficiálnych pravidliel, ktoré hovoria, aké druhy rýb v akom období je povolené loviť.

Úvod do rybárskych potrieb

Rybárske potreby však nedodávajú ohľaduplnosť a férovosť, tú by mal nosiť každý rybár sám v sebe. Rybár by mal byť ohľaduplný a férový voči ostatným rybárom, miestnym rybárskym združeniam a ďalším inštitúciám, no najmä voči rybám a prírode. Ostatné sa dá všetko získať učením, či už od ostrielanejších rybárov alebo webov zameraných na rybárstvo. Predtým ako sa pustíme do rybárskej výbavy, je dobré vedieť, či sa jedná o jednorázovú akciu alebo ste už v štádiu, kedy sa chcete do rybárčenia pustiť naplno.

Základné rybárske potreby

Základná výbava rybárskych potrieb začiatočníka zahŕňa prút, čiže udicu určenú na druh rýb, ktorý sa nachádza vo vybranej lokalite. Navijak, ktorý bude zodpovedať veľkosti udice a háčiky spolu s dobre zvolenou návnadou. Ďalej je to vlasec, teda rybársky silón, ktorý sa tiež odvíja od druhu a veľkosti chytaných rýb. Pre záverečnú fázu lovu je potrebný podberák, ktorým rybu vytiahnete a uvoľňovač, ktorým rybe odstránite háčik. Obe rybárske potreby zo zákona musíte mať vo svojej výbave. Patrí sem však aj meradlo na zisťovanie dĺžky ulovenej ryby.

S rybárskymi potrebami podľa štýlu lovu

Rybárske potreby, ako sme spomenuli, vo veľkej miere vychádzajú druhu rýb na aký sa zameriavate. Je tu však aj štýl lovu, kedy je tiež dobré mať stojan na prút, signalizátor záberu a rybársku stoličku. Osvedčené rybárske potreby nájdete na eshope a zároveň kamennej predajni Rybárstvo Decsi. Súčasťou výbavy tiež môže byť zarážka, či obratlík, ale aj čelovka, či nástrahy. Ostatné je už len na vás a vašom nadšení pre rybárstvo. Prajeme príjemné a úspešné rybárčenie.

Rybárstvo Decsi sa špecializuje na rybárske potreby svetových výrobcov už od roku 1999. Zameriava sa na všetky druhy rybolovu od lovu kaprovitých rýb na boilies, plávanú až po lov dravcov na prívlač. Široký sortiment nájdete na eshope, ale aj priamo na predajni v Nových Zámkoch. V ponuke nájdete všetko od prútov, navijakov, stojanov, cez krmítka, plaváky, až po rybárske oblečenie, stoličky, lehátka, bivaky a camping.

F. Rákocziho 5 94002 Nové Zámky
tel.: +421356401782

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888