Značkové strelivo pre šport aj praktickú streľbu

Značkové strelivo pre šport aj praktickú streľbu

Strelivo do zbraní musí spĺňať mnohé zákonom stanovené parametre. Aj tu však platí, že značkové strelivo je kvalita, ktorú ocení každý strelec. Majú športovci, ktorí používajú značkové strelivo lepšie výsledky? Je streľba značkovým strelivom efektívnejšia? Prečo by mali majitelia zbraní vlastne používať značkové strelivo? Poďme sa na to pozrieť detailne v nasledujúcom článku.

Pre koho je strelivo určené?

Medzi najznámejších užívateľov streliva patria pravdepodobne poľovníci či štátne zložky ako polícia. Pri ich činnosti je strelivo a zbrane denným pracovným nástrojom. Polícia, poľovníci a poľovnícke spolky patria medzi najväčších odberateľov streliva. Samozrejme, že strelivo si môžu zakúpiť aj fyzické osoby. Avšak každá osoba či už právnická alebo fyzická sa musí preukázať potrebnými a platnými dokumentami, medzi ktoré bez pochýb patrí aj zbrojný preukaz. Samotné strelivo má svoje rozdelenia podľa typov zbraní, do ktorých sa používa. Či už sa jedná o náboje pištoľové alebo náboje brokové vždy by malo ísť o kvalitné strelivo.

Odborníci a fanúšikovia strelných zbraní v otázke vhodného streliva majú jasno. Každá zbraň má svoje náboje, ktoré sú vhodné či už na tréning, športovú alebo praktickú streľbu. Používať nekvalitné a neoriginálne strelivo môže mať vážne dôsledky. Nie nadarmo strelivo vyrábajú overené spoločnosti s povolením, ktoré pri výrobe streliva musia dodržiavať prísne normy a nariadenia. V prípade streliva, teda na značke skutočne záleží. Strelivo je možné kúpiť v poľovníckych potrebách, ale opäť iba po preukázaní potrebných dokladov, ktoré majiteľa oprávňujú k držbe strelnej zbrane.

Je pravda, že so značkovým strelivom sa ľahšie strieľa?

Hovorí sa, že so značkovým strelivom sa ľahšie strieľa. Ťažko povedať, čo je na tomto tvrdení pravdivé, ale určite je jasné, že ľahšie sa strieľa z kvalitnej zbrane a pri poctivom tréningu. Športovci, ktorí sa venujú športovej streľbe by o tom vedeli povedať svoje. Oni vedia, že kvalitné strelivo je potrebné aj z pohľadu bezpečnosti. Potrebujete mať, predsa záruku, že pri správnom zaobchádzaní so strelivom sa nič zlé nestane. Vtedy sa aj tie športové výsledky dosahujú rýchlejšie, nech už je to v akejkoľvek disciplíne. Kvalitné strelivo je tak obľúbené nielen medzi športovo u streleckou verejnosťou.

Ak hľadáte strelivo či už určené pre tréning alebo na športové využitie stavte na kvalitu, ktorú pre celé Slovensko zabezpečuje firma Palkó, s.r.o. od renomovanej talianskej značky FIOCCHI.


Obrancov Mieru 9 04501 Moldava nad Bodvou
tel.: +421917189461

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888