Termovízie pre pohodlné zorientovanie sa v tme

Termovízie pre pohodlné zorientovanie sa v tme

Termovízie slúžia na zorientovanie sa v tme v prípade, ak štandardné nočné videnie nepostačuje. Za obrovskú výhodu možno považovať, že termovízie pre svoje fungovanie nepotrebujú žiadne svetelné podmienky (svetlo). Je dôležité podotknúť, že termovízie nie sú využívané len pri love a poľovníctve, ale aj pri hliadkovaní, hľadaní a záchrane osôb či stratených zvierat, ako aj pri nelegálnych aktivitách, napríklad pašovanie tovaru alebo ľudí a pod.

Termovízie pre rozoznávanie teplotných rozdielov v prostredí

Termovízie fungujú na podobnom princípe ako nočné videnia, avšak najvýraznejší rozdiel je v spôsobe snímania. Termovízie totiž zachytávajú infračervené žiarenie, a teda zobrazujú teplotné rozdiely zvierat, príp. ľudí či iných objektov. Pretože každý objekt vydáva istú mieru infračerveného žiarenia. Najteplejšie miesta zobrazujú termovízie bielou farbou, najchladnejšie zase červenou. V súčasnosti sú na trhu dostupné viaceré termovízie v rôznych tvarových a funkčných prevedeniach. Odlišujú sa aj rozlíšením, typom displeja, veľkosťou úložného priestoru pre snímky a videoklipy, digitálnym zoomom či hodnotou NETD (čím nižšia je hodnota NETD, tým lepšie môže senzor zaznamenávať malé teplotné rozdiely objektov, a to pri zachovaní perfektnej kvality obrazu). Zaznamenané súbory si pohodlne stiahnete cez USB port po pripojení termovízie k počítaču alebo notebooku.

Ako si vybrať termovíziu

Kvalitné termovízie poskytnú výborný obraz aj v tmavších a nepríjemnejších podmienkach ako je dážď, sneh, hmla, tma, lesný porast, dym, prach a pod. Vítaná je funkcia pohotovostného režimu, ktorý sa postará o zníženie spotreby energie pri vypnutej obrazovke, čím predlžuje výdrž batérie. Viaceré termovízie disponujú nabíjateľnými batériami, ktoré sa dajú pohodlne a rýchlo vymeniť aj priamo na mieste. Odporúčaná je aj technológia DDE (digitálne zosilnenie detailov) a DNR (digitálna redukcia ruchu v obraze – čiže ostrý obraz, bez zrnenia). Obľúbená je funkcia merania vzdialenosti. Znamená to, že termovízie sú pomocou integrovaného diaľkomeru schopné merať vzdialenosť po označení hornej a spodnej časti cieľa v metroch. Aby vám nič neuniklo, stavte na termovízie s funkciou Hot-Spot, ktorá detekuje a označí objekt s najteplejšou hodnotou v obraze. Pri výbere dbajte aj na maličkosti ako Wi-Fi Hot Spot, nízka hmotnosť či vodotesnosť. K praktickým doplnkom termovízie patrí handrička na čistenie šošovky od prachu a nečistôt, ochranné vrecko i pútko na ruku.

Prvotriedne termovízie, nočné videnia, ďalekohľady a puškohľady, ale aj moderné a funkčné oblečenie (nohavice, bundy, vesty, košele a i.) a ostatné produkty pre rybárov, poľovníkov a vlastne všetkých nadšencov prírody nájdete na e-shope ehunter.sk. Ponúkame široký sortiment za tie najlepšie ceny. Vystrojíme vás na každý neopakovateľný a úchvatný zážitok pri potulkách prírodou.


Parková 210 /2 99128 Vinica
tel.: +421918601961

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888