Prečo by ste mali absolvovať výcvik psov so svojím štvornohým spoločníkom?

Prečo by ste mali absolvovať výcvik psov so svojím štvornohým spoločníkom?

Výcvik psov vám pomôže nielen zvládnuť psíka v akejkoľvek situácii, ale tiež pozitívne ovplyvňuje váš vzájomný vzťah. Výcvik psov prehlbuje vzájomný rešpekt a dôveru medzi psom a jeho majiteľom. Spoľahlivý a poslušný pes je dobrým spoločníkom nielen doma v rodinnom kruhu, ale aj v bežnom kontakte s ostatným svetom a všetkými jeho prekážkami a nástrahami.

Typy výcviku

dva typy výcviku psov. Buď výcvik psov absolvujete so svojím psom alebo ho váš pes absolvuje samostatne s profesionálnym psovodom. Oba prístupy sú správne. My sa budeme venovať najmä výcviku, do ktorého sa rozhodnete osobne zapojiť. Hoci výcvik psa vie byť často náročný, má nesporne veľa výhod, z ktorých budete obaja čerpať nasledujúce roky spoločného života.

Prvá hodina výcviku psov

Vo výcvikovom stredisku Sponzia je prvá hodina výcviku psov zadarmo. K psíkovi si treba priniesť veterinárny preukaz, vodítko, retiazkový obojok, klasický nesťahovací obojok alebo postroj a dlhé vodítko zvané stopovačka. Spomínané pomôcky dodáva aj samotná Sponzia, ktorá tiež predáva chovateľské potreby pre psov a ďalšie domáce zvieratá.

Náplň hodín výcviku

Výcvik psov prebieha pod dohľadom inštruktora. Základný výcvik psov učí privolaniu psa, povely sadni, ľahni, stoj, chôdzu pri nohe a rôzne tipy odloženia. Súčasťou výcviku sú tiež prekážky, ktoré imitujú náročnejšie situácie života psa v meste, ale aj v lese.

Najväčší benefit - poslušnosť

Pes je tvor spoločenský, je rád v spoločnosti ľudí. Aby s nami mohol žiť a sprevádzať nás počas bežných dní, musí spĺňať určité požiadavky. Jedno z prvých pravidiel výcviku psov je privolanie. Zvládnutie privolania psíka môže predísť často až tragickým udalostiam, najmä v blízkosti frekventovaných ciest.

Socializácia

Výcvik psov veľa majiteľov zvláda so psíkmi doma. Akonáhle sa ocitnú vonku, nebodaj medzi inými psami, všetka poslušnosť ide do úzadia. Výhodou výcviku psov je nielen možnosť trénovať psa pod dohľadom skúseného kynológa, ale najmä možnosť trénovať s ostatnými psami. Hoci je to spočiatku náročné, časom si psík zvykne a prestane sa rozptyľovať ostatnými psami či inými rušivými elementmi.

Základné povely

Základné povely ako sadni, ľahni sú tiež veľmi dôležité, no ešte dôležitejšie je zvládnutie chôdze pri nohe, pokiaľ chceme chodiť so psom do spoločnosti. Skúsený inštruktor, ktorý vedie výcvik psov, vie poradiť ako s ťahaním na vodítku, tak aj so spomínaným privolaním. Pre život v meste je tiež dôležité odloženie psa, ktoré sa zíde či už pred obchodom alebo inou prevádzkou, ktoré môžete niekedy so psom v meste absolvovať.

Vzťah medzi psom a majiteľom

Poslušný a hlavne spoľahlivý pes nielen robí radosť svojmu majiteľovi a okoliu, ale najmä vytvára vzájomnú dôveru a vzťah. Vo výcvikovom stredisku Sponzia trvá výcvik psov 21 hodín. Sponzia okrem výcviku psov a predaja chovateľských potrieb ponúka tiež vlastný hotel pre psov.

Nám. padlých hrdinov 4 90028 Ivanka pri Dunaji
tel.: +421245943144

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888