Čo všetko zahŕňa kozmetika pre zvieratá a ako si vybrať správne?

Čo všetko zahŕňa kozmetika pre zvieratá a ako si vybrať správne?

Kozmetika pre zvieratá je dnes nevyhnutnou súčasťou starostlivosti o všetkých štvornohých miláčikov. Na trhu existuje množstvo druhov šampónov, balzamov či iných prípravkov, ktoré obsahujú prospešné látky pre krásnu, zdravú a lesklú srsť. Kozmetika pre zvieratá obsahuje i hygienické prípravky, prípravky na čistenie uší a mnohé pomôcky. Zistite, aká kozmetika pre zvieratá sa vám doma určite zíde.

Aká kozmetika pre zvieratá je potrebná pre správnu starostlivosť?

Či už máte doma psíka alebo mačičku, správnu kozmetiku pre zvieratá potrebuje každý domáci miláčik. V prípade ak máte doma psa alebo mačku, prvá vec, ktorá z kozmetiky pre psy a mačky u vás nesmie chýbať je šampón. Kvalitné šampóny pre psy a mačky obsahujú oleje a iné výživné látky, ktoré napomáhajú k zdravej, lesklej a voňavej srsti bez zbytočného vysúšania či podráždenia. V prípade dlhosrstých psov je ideálne šampón skombinovať s vhodným balzamom alebo kondicionérom pre jednoduchšie rozčesávanie a vyživenie srsti. Ak vaše zvieratko pĺzne, existujú na tento problém i špeciálne spreje proti pĺznutiu, ktoré by ste v takomto prípade rozhodne mali zaradiť do vašej kozmetiky pre zvieratá.

Medzi užitočnú kozmetiku pre zvieratá radíme i suchý šampón alebo púder. Ide o šikovnú pomôcku, ktorá zbaví srsť neželaného zápachu, mazu a nečistôt. Kozmetika pre zvieratá v podobe vlhčených utierok vám zase spoľahlivo ušetrí čas. Namiesto neustáleho kúpania vášho miláčika mu jednoducho vyčistíte labky, uši i srsť.

Kozmetika pre zvieratá zahŕňa aj pomôcky

Vo vašej domácej kozmetike pre zvieratá by nemali chýbať ani užitočné pomôcky pre pravidelnú starostlivosť o vaše zvieratko. Najmä v prípade dlhosrstých plemien mačiek či psov by v rámci kozmetiky pre zvieratá nemali vo vašej domácnosti chýbať hrebene, kefy, či nožnice na pazúriky či srsť. Možno vás to prekvapí, no v súčasnosti existujú špeciálne nožnice na okolie nosa a očí, na drápy i pazúriky.

Aj v tomto prípade však treba zvoliť vhodný nástroj a to podľa rasy psa či mačky. Na trhu však nájdete i klasické drevené kefy, hrebene, ale taktiež antistatické kefy na textil a čalúnenie. Ak vaše zvieratko česanie práve neobľubuje, môžete vyskúšať napríklad vyčesávaciu rukavicu. Pre správnu starostlivosť o dlhosrsté plemená psov je vhodné do vašej kozmetiky pre zvieratá zaradiť aj trimovací nôž.

Eshop s chovateľskými potrebami ALMIR´S FAMILY s.r.o. vám ponúka široký sortiment kvalitnej kozmetiky pre zvieratá, ako aj celú škálu produktov pre starostlivosť o rôzne druhy domácich zvierat. Nájdete u nás všetko pre psy, mačky, hlodavce, fretky ale taktiež papagáje, vodné živočíchy či plazy. Neváhajte a navštívte nás.

Bratislavská cesta 4345 /55 90301 Senec
tel.: +421245928383

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888