Aj pamlsky pre psy majú isté pravidlá

Aj pamlsky pre psy majú isté pravidlá

Pamlsky pre psy zvyčajne predstavujú istú formu odmeny za dobré správanie či výkon na tréningu. Ale aké dopriať svojmu havkáčovi? Dôležitý je čo najväčší podiel mäsa a je potrebné dbať i na výživové hodnoty. Pamlsky pre psy majú byť aj ľahko stráviteľné, aby zbytočne nezaťažovali organizmus a najmä trávenie. Pozor na mastné sušené zvieracie časti. Psom síce chutia, ale pri častej konzumácii z nich môžu priberať.

Pamlsky pre psa aj podľa rasy

Pamlsky pre psy sa – rovnako ako iné pochúťky – vyrábajú najčastejšie z mäsa, rýb, kože a obilnín. Je dôležité, aby pamlsky pre psy psom aj chutili, teda ich prijali ako formu odmeny za správanie či uposlúchnutie príkazu. Majte na pamäti, že iné pamlsky pre psy sú vhodné k výcviku a iné trebárs počas obyčajnej hry na dvore. Čím dlhšie sú pamlsky pre psy prežúvané vaším chlpáčom, tým menej času máte, napríklad, na precvičovanie či opakovanie povelu alebo cviku. V tomto prípade platí, že čím rýchlejšie je odmena zjedená, tým rýchlejšie si pes akoby uvedomil, za čo bol odmenený. Učenie je teda rýchlejšie i efektívnejšie. Aj preto sú menšie pamlsky pre psy vhodnejšie na tréningy. Rozdiel je aj v plemene. Veľké psy so silnými čeľusťami bez problémov zvládnu, napríklad, hovädzí roh. Na druhej strane, ľahko stráviteľné a malé mäsové pamlsky pre psy sú ideálne pre menšie rasy.

Pamlsky pre psy musia byť mňamkou

Pamlsky pre psy majú obsahovať čo najvyšší podiel mäsa a čo najmenej pridaného cukru, soli, sóje, obilnín, kukurice, konzervantov, dochucovadiel či umelých farbív. Pamlsky pre psy musia byť výživovo hodnotné a nemajú zaťažovať trávenie. Asi žiadny havkáč nepohrdne sušeným mäsom, bez ohľadu na to, či je kuracie, hovädzie, rybacie atď., ako aj sušenými časťami zvierat ako rypáky, uši, paprčky a pod. Obe kategórie predstavujú obľúbené pamlsky pre psy, na ktorých si radi pochutnajú. Niektorí ich schrúmajú za pár minút, iní ich budú obhrýzať aj niekoľko hodín. Dajte pozor na to, aby ich psík nejedol príliš často. Zvyknú byť dosť mastné, a teda nielenže citlivejším žalúdkom môžu spôsobiť hnačku, ale navyše i nejaké to kilo navyše. Dnes už dostať aj pamlsky pre psy zamerané na istý účel – zdravšie kĺby, lesklejšia srsť, lepšia imunita, menej zubného povlaku a i. Nezabúdajte na to, že pamlsky pre psy nie sú lieky, ale iba výživové doplnky stravy s istou prospešnou látkou. Ak má váš havkáč problémy s kĺbmi či zubami, rozhodne navštívte veterinára. Pamlsky pre psy totiž takéto ťažkosti nevyliečia.

Kvalitné pamlsky pre psy, doplnky výživy, granule i sušené pochúťky, ktoré budú chutiť aj vášmu havkáčovi, nájdete na e-shope www.slovenskegranule.sk.

123 08203 Ličartovce
tel.: +421915622608

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888