Stavby na kľúč sú stále populárnejšie. Aké sú ich výhody a na čo si dať pozor?

Stavby na kľúč sú stále populárnejšie. Aké sú ich výhody a na čo si dať pozor?

Stavby na kľúč sú investíciou, ktorá so sebou prináša množstvo výhod. Jednou z nich je to, že ponúkajú možnosť rýchlo sa nasťahovať, čím sa vyhnete zbytočnému čakaniu. Stavby na kľúč v porovnaní so svojpomocnou stavbou domu sú hotové v priebehu niekoľkých mesiacov, zatiaľ čo stavba domu svojpomocne môže trvať roky.

Aké sú hlavné benefity stavby na kľúč a existujú nevýhody?

Stavby na kľúč patria medzi služby, ktoré poskytujú stavebné spoločnosti s množstvom skúseností, o čom svedčí napríklad ich profil na webovej stránke . Vďaka tomu sú stavby na kľúč hotové v priebehu niekoľkých mesiacov. To znamená, že po rozhodnutí zvoliť práve toto riešenie, sa sťahujete pomerne rýchlo. Okrem toho vám odpadá veľa administratívnych a formálnych záležitostí, ktoré súvisia s povoleniami ohľadne stavby domu. Samozrejme, stavby na kľúč vás odbremenia aj od zháňania potrebného materiálu a pracovnej sily a ich manažovania. Tým pádom ušetríte veľa času i energie, ktoré venujete radšej rodine a práci. Stavby na kľúč však naberajú na popularite aj z toho dôvodu, že s ich kúpou získavate záruku na niekoľko rokov. Závisí to od uzatvorenej zmluvy. Tento fakt vás ochráni od vybavovania prípadných nedostatkov a opráv.

Stavby na kľúč sú výbornou investíciou v prípade, že si vyberiete spoľahlivú firmu, ktorá disponuje bohatými skúsenosťami, má dobré referencie a galéria fotografií na jej webovej stránke je plná realizovaných stavieb. Výber stavebnej firmy je kľúčový. Je dôležité zaujímať sa o použité materiály i techniky, pýtať sa na referencie i všetko, čo vás zaujíma. Veľa napovie aj prístup spoločnosti pri prvých stretnutiach. Oplatí sa dať aj na prvý dojem a nepodceňovať intuíciu. Stavby na kľúč sú v porovnaní so svojpomocnou stavbou domu cenovo náročnejšie, a preto treba výberu zhotoviteľa venovať dostatočnú pozornosť.

Na čo si dať pozor pri výbere firiem, ktoré sa venujú stavbám na kľúč?

Ako je spomenuté vyššie, jednou z kľúčových záležitostí je výber stavebnej spoločnosti. Ten sa nezaobíde bez preskúmania referencií najmä od zákazníkov, ktorí služby firmy využili. Ak máte pochybnosti, či sa investícia do stavby na kľúč oplatí, zrátajte si, koľko vás vyjde stavba domu svojpomocne a aká je cena stavby na kľúč. Tiež si spíšte všetky výhody a nevýhody oboch riešení. V prípade, že máte vybratého zhotoviteľa, venujte dostatok času preštudovaniu zmluvy, aby ste sa v budúcnosti vyhli nemilým prekvapeniam. Osobitnú pozornosť sústreďte na riešenie prípadných reklamácií v budúcnosti.

Spoločnosť KÓŇASTAV s.r.o. so sídlom vo Veľkom Kýre sa venuje stavbe rodinných domov na kľúč, rekonštrukciám nehnuteľností a ďalším stavebným prácam. Ak máte záujem o naše služby, neváhajte nás kontaktovať. Radi vám poskytneme bližšie informácie.

Hlavná 35 94107 Veľký Kýr
tel.: +421356593044

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888