Potery – ich kvalita má potenciál ovplyvniť životnosť podlahy

Potery – ich kvalita má potenciál ovplyvniť životnosť podlahy

Potery používané pod podlahy majú vysoký význam. Od ich kvality a správnosti ich prevedenia sa odvíja funkčnosť a životnosť, ako aj rôzne ďalšie parametre podlahy. Pod podlahovú krytinu je potrebné použiť poter. Na výber pritom máte spomedzi viacerých druhov poterov. Obľúbeným a jedným z najpoužívanejších poterov je pritom cementový poter, ktorý sa vyznačuje vysokou odolnosťou, stálosťou aj cenovou dostupnosťou.

Aké potery si zvoliť?

Spravidla medzi najpoužívanejšie potery patria cementové potery, sadrové potery a betónové potery. Každý zo spomínaných typov má svoje výhody aj nevýhody a vhodnosť použitia konkrétneho typu poteru by mala byť určená najmä spôsobom budúceho využitia a typom zaťaženia. Zohľadniť je potrebné aj výber podlahovej krytiny, ktorá bude na poter umiestnená, pokiaľ bude poter pokrytý podlahovou krytinou.

Vyberať potery je teda potrebné podľa viacerých kritérií. Cementové potery sú všeobecne vhodné do exteriérových aj interiérových priestorov. Sadrové potery sú najčastejšie používané pri podlahovom kúrení. Betónové potery sa vyznačujú mimoriadnou pevnosťou, vďaka čomu sú používané aj v priestoroch, ktoré budú nadmerne zaťažované. Najpoužívanejším pre obytné domy, byty, terasy či garáže je pritom cementový poter.

Pri realizácii poterov nezabúdajte na vyrovnanie podlahy. Využiť na to môžete aj penobetón

Najmä pri rekonštrukciách sú neraz povrchy podláh nerovné a nepravidelné. Aby bolo možné finálnu podlahu rovnomerne položiť, je potrebné povrch dôkladne vyrovnať. Penobetón je dnes označovaný aj ako najlepší podklad pod podlahové kúrenie, pod cementový poter alebo pod anhydrit. Jednoducho, vďaka penobetónu je možné dosiahnuť rovnosť povrchu, ktorá sa prejaví aj na lepších funkčných a vizuálnych vlastnostiach finálnej podlahy a na jej dlhšej životnosti.

Penobetón je využívaný v rôznych smeroch, vďaka čomu je označovaný ako univerzálny podklad. Je použiteľný aj na vyplnenie takzvaných hluchých miest, ktoré by inak nebolo možné správne vyrovnať. Dokonca, je ho možné použiť aj na výrobu blokov a prefabrikovaných panelov v rámci vybraných stavieb. Pod potermi by preto penobetón vo vybraných prípadoch nemal chýbať.

Naša firma PERUKO'S s.r.o.  - PERUKO'S POTERY vám ponúka realizáciu cementových poterov a realizáciu penobetónu vo vysokej kvalite prevedenia. Nami realizované potery sú vhodné ako finálne podkladové podlahy pre rodinné domy, bytovky, garáže, dielne a terasy. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať. Sme vám k dispozícii.

Hviezdoslavova 557 /28 05311 Smižany
tel.: +421948611918

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888