Cementové potery – poznáte ich možnosti využitia?

Cementové potery – poznáte ich možnosti využitia?

Cementové potery sú vďaka svojim akostným vlastnostiam a moderným spôsobom aplikácie využiteľné v domácnostiach aj v rôznych komerčných, verejných či priemyselných budovách. Cementové potery sú mimoriadne obľúbené ako finálne podkladové podlahy pre rodinné domy, bytovky, terasy či dielne alebo garáže. Používané sú aj v nákupných centrách či rôznych ubytovacích zariadeniach a dokonca aj v priemyselných budovách či výrobných halách.

Aké vlastnosti by mali mať cementové potery?

Cementové potery sú všestranne využiteľné ako podkladová podlaha pre rôzne objekty. Aby však mohli spoľahlivo slúžiť, je potrebné ich realizovať profesionálne, podľa predpísaných postupov. Na ich realizáciu je dôležité použiť kvalitné materiály – kvalitný cement s určením na cementové potreby. Vo všeobecnosti sa odporúča prenechať realizáciu cementových poterov na profesionálov.

Pri cementových poteroch tvorí hlavné spojivo cement. Takýto cementový potery je vhodný ako do exteriérových, tak aj do interiérových priestorov. Cementové potery sa aplikujú v pomerne hustej konzistencii. Po aplikácii je poter vyrovnávaný hliníkovou latou alebo špeciálnym oceľovým hladítkom na cement. Kvalita vyrovnávania a takzvaného „hladenia“ cementového poteru je mimoriadne doležia a musí byť vykonaná presne, rovnomerne a dôkladne.

Pri cementových poteroch sa nesmie zabudnúť na pravidelné vlhčenie počas schnutia cementu

Ak už ste sa rozhodni pre realizáciu cementového poteru, jednou z najdôležitejších časí pracovných postupov bude práve dohľad nad dobou schnutia a kontrola schnutia. Práve cementové potery schnú pomerne rýchlo. Deje sa tak prevažne z vonkajšej povrchovej časti. Doba schnutia cementového poteru je zhruba 24 hodín. Pri schnutí môže dochádzať ku vzniku trhlín alebo k vydúvaniu podlahy. Preto je dôležité udržiavať poter neustále vlhký.

Cementový poter musí byť počas schnutia pravidelne vlhčený, aby sa zabránilo vzniku nechcených trhlín a vydúvaniu. Pri schnutí cementového poteru dochádza k zmršťovaniu vrchných častí, ktoré schnú rýchlo, no spodné časti ostávajú vlhké. Povrch cementového povrchu je potrebné vlhčiť v priemere každých 4 až 7 dní. S realizáciou cementového poteru je v najlepšom prípade vhodné sa obrátiť na profesionálov, ktorí zabezpečia celý proces realizácie spoľahlivo a kvalitne.

Naša firma PERUKO'S s.r.o.  - PERUKO'S POTERY vám ponúka realizáciu cementových poterov vo vysokej kvalite prevedenia. Nami realizované potery sú vhodné ako finálne podkladové podlahy pre rodinné domy, bytovky, garáže, dielne a terasy. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať. Sme vám k dispozícii.

Hviezdoslavova 557 /28 05311 Smižany
tel.: +421948611918

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888