Likvidácia azbestu realizovaná odbornou firmou

Likvidácia azbestu realizovaná odbornou firmou

Likvidácia azbestu v meste Topoľčany je nami vykonávanou nevyhnutnou činnosťou, nakoľko azbest je v zmysle znenia zákona o ochrane životného prostredia považovaný za nebezpečnú látku. Azbest predstavuje vážnu hrozbu pre životné prostredie a ľudí. Likvidácia azbestu je činnosťou vykonávanou na základe povinnosti nakladať s odpadmi s obsahom azbestu striktne stanoveným spôsobom.

Prečo sa vykonáva likvidácia azbestu?

Likvidácia azbestu v meste Topoľčany je zabezpečená odbornou firmou, ktorá vie, že azbest je veľmi škodlivý materiál, ktorý spôsobuje rakovinu. Z tohto dôvodu bolo používanie azbestu pri výrobe stavebných materiálov zakázané a vďaka špeciálnemu programu majú azbestové prvky do roku 2032 z budov úplne zmiznúť. Ako prebieha likvidácia azbestu?

Hlavným dôvodom, prečo sa dbá na proces, akým je likvidácia azbestu je, že existuje vysoké riziko vyplývajúce z prachu, ktorý vzniká pri erózii, poškodení alebo demontáži týchto prvkov. Obsahujú mikroskopické častice azbestových vlákien, ktoré dokážu preniknúť do dolných dýchacích ciest. Sú také malé, že si telo nevie poradiť s ich filtrovaním a vylučovaním. Najnebezpečnejšími druhmi tohto druhu prachu sú tie, ktoré obsahujú častice s veľkosťou 20 μm aj keď nájdete aj tie, ktoré sú menšie ako 3 μm. Tieto častice sa môžu v pľúcach zdržiavať desiatky rokov, čo vo veľkej miere prispieva k vzniku rakoviny.

Ako sa likviduje azbest?

Ako už bolo spomenuté, azbest je mimoriadne nebezpečný pre ľudí a životné prostredie. Z tohto dôvodu musí byť jeho likvidácia azbestu, a to nielen v meste Topoľčany vykonávaná našou firmou so všetkými bezpečnostnými opatreniami. Dôležité je, že tento proces môžu vykonávať iba špecializované subjekty, akým sme my. Podnik musí mať príslušné povolenia a jeho zamestnanci musia byť odborne vyškolení. Nezabúdajte, že za žiadnych okolností nesmiete vykonávať likvidáciu sami.

Nakladanie s nebezpečným odpadom si vyžaduje znalosti a zručnosti. Likvidácia azbestu, by sa mala vykonávať v prachotesnom obleku a na jednorazovom respirátore, ktorý udrží dodávateľa v bezpečí. Odstráni sa pomocou vhodných nástrojov a potom sa zabalí do riadne označených plastových vriec. Potom sa zvonku povysávajú, aby sa odstránili prípadné zvyšky prachu. Následne sú odpady s obsahom azbestu zabalené do vriec a odvážajú sa na špeciálne miesta, ktoré sa zaoberajú ich odborným využitím. Pozor na svojpomocné rozoberanie odpadu s obsahom azbestu. V žiadnom prípade nelikvidujte takéto nečistoty svojpomocne. Zverte odstránenie tohto odpadu špecializovanej firme, akou sme my. Naša spoločnosti STREŠNÉ CENTRUM Tomáš Molnár® je držiteľom platného oprávnenia na likvidáciu azbestu v interiéroch do 10 m³a na likvidáciu azbestu v exteriéroch. Našou špecializáciou je likvidácia azbestov v meste Topoľčany, likvidácia azbestu v meste Bratislava, likvidácia azbestu v meste Nitra,  likvidácia azbestu v meste Sereď, likvidácia azbestu v meste Trenčín, likvidácia azbestu v meste Prievidza, likvidácia azbestu v meste Trnava či likvidácia azbestu v meste Žiar nad Hronom. Ozvite sa nám a všetko vzájomne dohodneme.

Prečítajte si tiež:

Vonkajší Rad 3963 92601 Sereď
tel.: +421918361701

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888