Fréza na drevo – na čo slúži?

Fréza na drevo – na čo slúži?

Zaiste viete, aká je dôležitá fréza na drevo pri práci s drevenými povrchmi, a to bez ohľadu na to či začínate s drevospracovaním alebo ste už v tejto oblasti profesionál. Fréza na drevo umožňuje získať detailné dekorácie a všetky tvary s presnosťou, ktorú nemôže ponúknuť žiadne iné zariadenie. 

Fréza na drevo – využitie a druhy

Frézy sú používané pri práci s drevom a možno ich bežne nájsť u domácich kutilov, ale rovnako aj vo veľkých výrobných nábytkárskych firmách. Fréza na drevo nepredstavuje len jeden druh. Na trhu máme širokú ponuku tohto nástroja a konštrukcia a použitie fréz sa navzájom líšia. Podľa druhu povrchovej úpravy rozlišujeme frézy, ktoré vykonajú plochú povrchovú úpravu, povrchovú úpravu valcovú alebo čelnú, závitovanie, zaokrúhľovanie, skosenie, profilovanie a drážkovanie.

Frézy sú vyrábané z materiálov ako vysokorýchlostná oceľ, kobaltová oceľ, prášková oceľ alebo diamantový tanier. Tieto materiály umožňujú frézam pracovať s materiálmi rôznej tvrdosti. 

Čo všetko dokážete vytvoriť pomocou frézy na drevo?

Fréza na drevo dokáže byť naozaj užitočným pomocníkom. Opracovanie dreva závisí od frézy, ktorú si vyberiete. Fréza dokáže profilovať hrany nábytku a dať im požadovaný tvar, obnoviť starý nábytok, spracovávať drevené lišty a rámy na obrazy a zrkadlá, vytvárať originálne dekorácie, opracovať vrchné časti dreva či vytvárať drevený nábytok od základov.

Poznáme aj CNC frézy, ktoré sú využívané v rôznych odvetviach a vo veľkých továrňach a dielňach. Využívajú sa na výrobu nábytku, schodísk, dverí a okien alebo rámov na čalúnený nábytok. Či už ide o mini frézy, ktoré sú ideálne pre amatérov alebo profesionálne CNC frézy, každé toto zariadenie umožňuje vytvárať veľa užitočných a niekedy naozaj krásnych produktov. Ak hľadáte frézu na drevo, kompresor, sústruh, brúsku či iný prístroj, ktorý vám uľahčí prácu doma alebo vo firme, u nás ste na správnom mieste. Ponúkame širokú škálu nástrojov pre všetky druhy odvetví. Nahliadnite do našej ponuky a vyberte si to, čo potrebujete. 

Prečítajte si tiež:

Antona Prídavka 4851/26 08001 Prešov
tel.: +421907533869

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888