Ploché strechy – spoznajte ich výhody a benefity

Ploché strechy – spoznajte ich výhody a benefity

Že ploché strechy si žiadajú väčšiu starostlivosť? Že takéto strechy sa nevyplatia, lebo sa rýchlejšie opotrebujú? Že ploché strechy sú príliš drahé? Neuverte týmto mýtom. Ploché strechy právom patria k moderným architektonickým prvkom a čoraz častejšie sa objavujú na rekonštruovaných nehnuteľnostiach aj na novostavbách. V ich prospech hovorí nielen nižšia obstarávacia cena, ale aj ďalšie benefity, ktoré ponúkajú. Aké?

Ploché strechy ako vynikajúca voľba

Ploché strechy majú jednu obrovskú výhodu. Predstavujú pomerne rozsiahlu plochu, na ktorej si môžete spraviť menšiu záhradku, terasu či súkromný opaľovací, meditačný alebo astronomický kútik. Poskytujú dostatočnú plochu pre fotovoltaiku. Ploché strechy sú odporúčané v prípade, ak máte menší pozemok. Získate akoby jedno podlažie naviac. Bonusom je krásny výhľad na okolie. Ploché strechy nie sú náročné na výstavbu. Ich realizácia je vo všeobecnosti kratšia, napríklad v porovnaní so šikmými strechami. Padol na strechu konár? Je poškodená časť komína? Ploché strechy znižujú riziko úrazu pri odstraňovaní rôznych poškodení. Taktiež údržba je omnoho rýchlejšia a bezpečnejšia. Kvalitné ploché strechy spoľahlivo poslúžia niekoľko rokov bez straty úžitkových vlastností. Ich k dlhšej životnosti viete prispieť aj vy. Dôležitá je primeraná starostlivosť. Neodmysliteľným predpokladom je odborná montáž a realizácia.

Izolácia a hydroizolácia plochých striech

Ploché strechy si žiadajú precíznu hydroizoláciu, ktorá (podobne ako pri ochrane základov) zaistí dokonalú bariéru medzi dažďovou vodou a múrmi. Možností je hneď niekoľko. K najpopulárnejším riešeniam patrí hydroizolačná fólia a jej dobré utesnenie, k čomu napomáha tmel či rôzne špeciálne pásky. Zvyčajne sú takéto strechy vybavené aj parozábranou, ktorá bráni prenikaniu vodných pár z vnútorného priestoru do tepelných izolácií. Laicky možno povedať, že aktívna parozábrana eliminuje riziko vzniku efektu igelitovej tašky a následnému rozvoju vlhkosti pod strechou a vzniku plesní. Aby strechy dokázali udržať teplo v interiéri, nevyhnutnosťou je dobré zateplenie. Výhodou je, že vďaka nemu domácnosti ušetria na vykurovaní, keďže cez strechy zbytočne neuniká teplo.

Čaká vás výstavba či rekonštrukcia strechy? Široký sortiment strešných produktov a doplnkov nájdete v ANAVEK – predajný sklad máme v Bardejove, naši obchodní zástupcovia však pôsobia aj v ďalších mestách ako Bratislava, Žilina, Banská Bystrica, Košice a Prešov.

Štefánikova 3348 08501 Bardejov
tel.: +421544748896

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888