Aké strechy sú ideálne pre rodinné domy

Aké strechy sú ideálne pre rodinné domy

Dnes sú strechy považované nielen za funkčný, ale aj estetický doplnok nehnuteľností. Trh ponúka mnohé materiálové a farebné variácie, výsledkom čoho sú rozmanité strechy na mieru. Či ide o bungalov alebo viacposchodový rodinný dom, staršiu nehnuteľnosť alebo novostavbu. Nasledujúci článok bližšie predstavuje najpopulárnejšie a najžiadanejšie strechy – ploché a šikmé. Aké sú ich výhody?

Moderné ploché strechy za rozumnú cenu

Ploché strechy patria k najstaršiemu typu a dodnes sú obľúbeným riešením mnohých slovenských domácností aj firiem. Dôvod? Ušetrené financie aj získanie efektívneho priestoru. Ploché strechy môžu poslúžiť ako menšia záhradka či terasa. Aj preto sú ploché strechy odporúčané v prípade menších pozemkov. Za výhodu možno považovať jednoduchú konštrukciu, a teda aj rýchlejšiu montáž. V porovnaní so šikmou strechou je potrebné spomenúť aj menšie riziko úrazu, napríklad pri údržbe strechy či komína. Oceníte aj moderný vzhľad a nižšiu cenu strechy. Za ploché strechy sa považujú všetky strechy so sklonom menším ako 10 stupňov. Aby ploché strechy dokonale plnili svoju funkciu, tak je nevyhnutná prvotriedna izolácia pre eliminovanie zbytočných únikov tepla. Dôležitá je aj hydroizolácia, ktorá zaistí výbornú vodotesnoť. Časté sú ploché strechy tvorené plastovými fóliami a asfaltovými pásmi, ktoré sa k podkladu natavia plameňom, príp. sa pripevnia samolepiacimi páskami. Výhodou je pomerne rýchla oprava poškodených pásov v prípade ich poškodenia.

Profesionálny návrh aj realizácia striech je základ

Ďalším typom sú šikmé strechy. Ich spád umožňuje rýchle odtekanie dažďovej vody či roztopeného snehu. Výhodou je aj možnosť efektívneho využitia podkrovia – čiže nielen na úschovu nepotrebných vecí, ale aj ako obytný priestor (získate izbu – dve navyše). Šikmé strechy sú ideálne pre nehnuteľností so zložitým pôdorysom. Nech už si vyberiete akúkoľvek strechu, jej realizáciu prenechajte skúsenej firme. Na záver niekoľko dobrých rád. Strechy nie sú sezónnou či krátkodobou záležitosťou. Rozhodne sa na nich nešetrí. Strechy si žiadajú odbornú realizáciu s dôrazom na dobrý návrh a projekt, použitie kvalitných materiálov a výstavbu v réžii vyškolených remeselníkov. Unáhlená a príliš lacná realizácia strechy sa vo väčšine prípadov nevyplatí. Nezabúdajte ani na kvalitné strešné doplnky ako ventilačné turbíny, strešné okná, odkvapové systémy atď.

Všetko pre vašu strechu nájdete v ponuke firmy ANAVEK s centrálou v Bardejove. Náš sortiment je mimoriadne bohatý a v prípade nákupu zabezpečíme aj prepravu. Súčasťou poskytovaných služieb je aj odborné poradenstvo a profesionálne školenia priamo na stavbách či v našej predajni.

Štefánikova 3348 08501 Bardejov
tel.: +421544748896

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888