Aké výhody prináša zatepľovanie rodinných domov?

Aké výhody prináša zatepľovanie rodinných domov?

Vedeli ste, koľko rôznych benefitov prináša zatepľovanie rodinných domov? Veľa ľudí si pri zatepľovaní predstaví to, že izolácia domu poskytuje výhody iba pri vykurovaní. Avšak kvalitná izolácia so sebou prináša aj ochladzujúce účinky. V tomto článku zistíte, aké výhody a benefity so sebou prináša zatepľovanie rodinného domu a prečo by ste ju mali vyskúšať.

Zatepľovanie rodinných domov šetrí energiu a peniaze

Jednou z najväčších výhod izolácie je to, že prirodzene upravuje teplotu na príjemnú úroveň. Okrem toho je dobre zateplený rodinný dom aj energeticky efektívnejší. Zatepľovanie rodinných domov znižuje možnosť úniku vzduchu cez okná, dvere alebo strechu. Ak máte doma klimatizáciu, potešíme vás. Regulačné schopnosti izolácie totiž dokážu znížiť spotrebu klimatizácie na polovicu.

Kvôli nekvalitnej izolácii môže váš dom strácať 20 až 30 % energie. Správne a kvalitne nainštalované zatepľovanie rodinných domov je jedným z najúčinnejších spôsobov, ako znížiť účty za vykurovanie a zároveň zvýšiť energetickú účinnosť vášho domu. Čím viac izolácie máte, tým menej tepla uniká z vášho domu cez zle izolované miesta. Správne zateplené okná znamenajú nižšie náklady na energiu za vykurovanie a chladenie, čo výrazne znižuje váš účet za elektrinu.

Menší hluk vďaka zatepľovaniu rodinných domov

Hluk je naozaj častým problémom, s ktorým sa stretávajú mnohí majitelia domov. Avšak pridanie izolácie do oblastí ako je podkrovie alebo vonkajšie steny môže znížiť vonkajší hluk až o 50 %. Kvalitné zatepľovanie rodinných domov pohlcuje zvuky, ktoré sa odrážajú od stien a podláh, vďaka čomu sa váš domov stáva pokojnejším miestom na život a oddych. Okrem toho zateplenie domu zabraňuje prenikaniu vonkajších alergénov, čím sa zníži ich výskyt v interiéri na minimum.

Pokiaľ sa snažíte žiť ekologickejšie, zatepľovanie rodinných domov vám s tým môže pomôcť. Keďže vám izolácia umožní spotrebovať menej energie a v dôsledku toho vypúšťať menej emisií, znížite tak svoju uhlíkovú stopu a vplyv na životné prostredie. Ďalšou nespornou výhodou zatepľovania rodinných domov je aj to, že udrží váš dom v teple počas chladných nocí a naopak, v lete vám zabezpečuje chlad. Vďaka tomu sa môžete cítiť vo svojom dome pohodlne po celý rok.

Ak vás zatepľovanie rodinných domov zaujalo, firma DKB-KS vám veľmi rada pomôže. Táto spoločnosť používa certifikovaný materiál WEBER Terranova, ktorý je jedným z najkvalitnejších na slovenskom trhu. O kvalitu zateplenia sa tak vôbec nemusíte báť.


Štefana Moyzesa 2131 /22 07101 Michalovce
tel.: +421905750902

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888