Anhydritové potery pri tvorbe vnútorných podláh

Anhydritové potery pri tvorbe vnútorných podláh

Anhydritový tekutý poter je novou generáciou podlahových hmôt na vnútorné použitie. Oproti podlahovému betónu má mnoho predností. Má jednoduchú a rýchlu aplikáciu aj v prípade zložitých pôdorysov, výborne zateká a je samonivelačný. Dosahujeme s ním maximálnu rovinnosť, rýchlo tuhne, je vysoko pevný, vyžaduje minimum dilatačných škár a dosahuje vynikajúcu tepelnú vodivosť.

Príprava a doprava anhydritu na stavbu

Anhydrit je pripravovaný v betonárňach a hotová zmes pre liate podlahy je dovezená priamo na stavenisko v domiešavači, z ktorého je anhydrit dopravovaný čerpadlom s hadicami až na miesto pokládky. Maximálna vzdialenosť od miesta pokládky býva vodorovne 140 m a zvisle až 60 m. Nie je preto problém aplikovať anhydrit kdekoľvek. Podmienkami staveniska sú však prístupová cesta zjazdná pre autodomiešavač, elektrická prípojka, istenie, utesnenie prestupov a otvorov, zhotovenie debnenia a určenie výškových bodov v mieste betonáže. Aby sme nezabudli - veľkou výhodou je dodávateľ anhydritových poterov s vlastným autodomiešavačom a čerpadlom.

Pokládka anhydritu a jeho tuhnutie

Pri vylievaní sa anhydrit po celej ploche dôkladne hutní, aby do posledného detailu vyplnil všetky medzierky a dokonale obalil a zalial rozvody podlahového kúrenia. Pokládka je možná aj pri veľkých teplotných rozdieloch, pri aplikácii materiálu na začiatku tuhnutia však nesmie byť v miestnosti prievan, teploty nesmú klesnúť pod bod mrazu alebo naopak nesmú vystúpiť k tropickým hodnotám. Pokládka je veľmi rýchla, iba za jeden deň stihne firma položiť až 1000 m2 . Pri zrení anhydritu je pri vysokej vlhkosti vzduchu možné vykonať nárazové odvetranie. Čerstvý anhydritový poter sa odvzdušňuje hneď po svojom nánose, čo pomáha perfektnej rovnosti týchto podláh.

Firma ALAX s.r.o. sa už niekoľko rokov zaoberá transportom betónu a čerpaním anhydritových (sadrových) a cementových liatych poterov. Našou prioritou je zakaždým sa čo najlepšie prispôsobiť zákazníkovi a jeho individuálnym potrebám. Nakoľko disponujeme vlastnými autodomiešavačmi a čerpadlami a nie sme závislí od ďalších externých dodávateľov, dokážeme sa prispôsobiť každému klientovi, jeho špecifických potrebám a nastaviť cenovú ponuku tak, aby boli obe strany spokojné. Sme tým správnym partnerom pre anhydritové sadrové potery a cementové liate potery. V prípade otázok či záujmu o naše služby nás neváhajte kontaktovať.

Sadová 146 /1 08216 Fintice
tel.: +421948949692

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888