Cementový poter ako podklad pre podlahové krytiny

Cementový poter ako podklad pre podlahové krytiny

Cementový poter sa aplikuje ako vrstva podlahy v suchých i vlhších priestoroch rodinných domov, administratívnych, obchodných a verejných budov, ako ideálny podklad pre všetky typy krytín (laminátové a drevené podlahy, koberce, dlažba) alebo ako poter pre podlahové kúrenie. Okrem toho sa cementové potery využívajú pri rekonštrukciách starých podláh a stropov.

Využitie cementových poterov, výhody a nevýhody

Podľa pevnostnej triedy môžeme cementové potery použiť v podradnejších priestoroch, alebo iba ako vyrovnávaciu konštrukciu, na ktorej bude položená finálna nášľapná vrstva podlahy, ale tiež vo vysoko namáhaných priemyselných prevádzkach. Cementové potery nachádzajú uplatnenie ako v interiéri, tak aj v exteriéri. Ich výhodou je lacná a ľahká výroba aj priamo na stavenisku, odolnosť proti vlhkosti, proti chemicky agresívnym látkam, proti mechanickému namáhaniu a tiež nehorľavosť a vysoká požiarna odolnosť. Nevýhodou cementových poterov je pomerne dlhá doba vysychania, riziko zmršťovania pri nadmernom použití zámesovej vody a nutnosť tvoriť dilatačné úseky.

Liate cementové potery s transportom a čerpaním

Pokiaľ potrebujete väčšie množstvo cementového poteru, miešanie svojpomocne neprichádza absolútne do úvahy. Vtedy začnite uvažovať nad liatym cementovým poterom, ktorý je možné použiť na stavbu prakticky akýchkoľvek podláh v murovaných domoch, ale aj drevostavbách. Vhodný je najmä pre podlahy s podlahovým kúrením vzhľadom na jeho tepelne akumulačné schopnosti a malý tepelný odpor. Liaty cementový poter je obdobného zloženia, ako ten doma namiešaný, je však obohatený o rôzne prímesi a prísady zlepšujúce jeho spracovateľnosť a čerpateľnosť. Na miesto stavby je privezený v autodomiešavači a na miesto pokládky je dopravovaný pomocou stacionárneho piestového čerpadla.

Firma ALAX s.r.o. sa už niekoľko rokov zaoberá transportom betónu a čerpaním anhydritových (sadrových) a cementových liatych poterov. Našou prioritou je zakaždým sa čo najlepšie prispôsobiť zákazníkovi a jeho individuálnym potrebám. Nakoľko disponujeme vlastnými autodomiešavačmi a čerpadlami a nie sme závislí od ďalších externých dodávateľov, dokážeme sa prispôsobiť každému klientovi, jeho špecifických potrebám a nastaviť cenovú ponuku tak, aby boli obe strany spokojné. Sme tým správnym partnerom pre anhydritové sadrové potery a cementové liate potery. V prípade otázok či záujmu o naše služby nás neváhajte kontaktovať.

Sadová 146 /1 08216 Fintice
tel.: +421948949692

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888