Ako prebieha likvidácia stavebnej sutiny?

Ako prebieha likvidácia stavebnej sutiny?

Keď padne rozhodnutie zbúrať dom a máte v rukách demolačný výmer, prichádza na rad otázka, kam s prípadným odpadom, kam so suťou? Ak sa púšťate do veľkej demolácie, potom sa o prípadný odpad postará demolačná firma, ktorá zlikviduje legálne odpad za vás. Odpad a stavebné sute sa odvezú na skládku, kde sa následne triedia. S odpadmi sa musí nakladať profesionálne, preto demolačná firma zariadi všetok zvoz a triedenie sutín aj demolačného odpadu.

Čo je to stavebná suť a demolačný odpad?

Pod pojmami stavebná suť a demolačný odpad si môžeme predstaviť širokú škálu vecí. Ide najmä o tehly, murivo, obklady, drevené konštrukčné prvky a všetko, čo po stavbe, rodinnom dome alebo inej budove zostane. Stavebný odpad môže predstavovať aj zvyšky rozvodov – elektroinštalácie, vodovodné a odpadové potrubie. Stavebný demolačný odpad je komoditou, ktorej obsahom môže byť čokoľvek, okrem tehly, betónu to môže byť aj sklo alebo plast. Bohužiaľ, v mnohých stavebných materiáloch sa po demolácii môže vyskytovať aj azbest, s ktorým sa v minulosti veľa nakladalo. Pri likvidácii materiálu s azbestom musí demolačná firma postupovať zvlášť opatrne a profesionálne.

Viete ako sa triedi stavebný odpad?

Pri stavebnom odpade môžete v podstate postupovať tak, že ho možno recyklovať rovno v mieste vykonaných prác alebo je možné ho na recykláciu previezť. O prevoz sa postará firma, ktorá dané práce vykonáva. Ak takúto možnosť nemáte, stačí si objednať kontajner pri dodržaní všetkých náležitostí. Nech už zvolíte akékoľvek riešenie, triedenie stavebného odpadu je ekonomické a pochopiteľne tým tiež prispejete k zníženiu záťaže a na skládkach aj k väčšej šetrnosti k životnému prostrediu! A kam odviezť stavebný odpad? Stavebná suť patrí na skládku, lebo ju určite nijako nevyužijete. Tehly z búrania môžu byť tiež odpadom, ale očistené tehly nie sú definované ako odpad, nakoľko sa dajú ešte znovu využiť.

Firma EASYBAU s.r.o. má dve hlavné činnosti – odvoz a likvidáciu stavebných odpadov a stavebnú činnosť. V stavebnej činnosti zabezpečujeme výstavbu malých jednoduchých stavieb až po veľké a náročné stavby. Všetky naše činnosti sú koordinované skúsenými pracovníkmi. Na základe ohlasov našich stálych zákazníkov vieme, že túto prácu robíme dobre a tým si neustále rozširujeme našu spokojnú klientelu. Naše služby vieme prispôsobiť a ušiť na mieru klientom. Ak niekto chce len vykopať základy na dom, tak urobíme len to. Vieme postaviť aj celý dom na kľúč alebo len hrubú stavbu alebo sa zameriame len na výkopovú časť. Sme tu pre vás – kontaktujte nás!


Studenohorská 57 84103 Bratislava IV
tel.: +421903232724

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888