Zemné a výkopové práce počas celého roku

Zemné a výkopové práce počas celého roku

Stavba rodinného domu je aktuálna po celý rok. Zatiaľ čo niektorí majú už položené základy a ťahajú strechu, iní ešte len začínajú s demoláciou a výkopovými prácami. To, čo väčšinu budúcich majiteľov domov stresuje, je počasie. V jednej chvíli trápia stavbárov horúčavy a zrazu ich sužujú dažde a búrky. Poďme si povedať, kedy sa môžeme do zemných prác pustiť a kedy je na murárske práce príliš skoro.

Aj v zime to ide!

Priznajme si viacerí, že v našich hlavách koluje mýtus, že murárske práce nie je možné vykonávať v zimnom období. Najmä výkopové a zemné práce sa musia nechať na teplejšie mesiace, kedy pôda nebude taká tuhá. Verte alebo nie, v skutočnosti sa môžeme pustiť do práce, aj keď bude teplomer ukazovať niečo nad nulou. Pri dodržaní podmienky, že teplota nesmie počas 24 hodín spadnúť pod 5 stupňov Celzia, môžeme bez prestávky budovať základy budúceho príbytku. Ak by teplota klesla nižšie, neznamená to, že s prácou budeme musieť počkať do jari. Existujú totiž určité opatrenia a technológie, ktoré umožňujú vykonávať zemné práce po celý rok.

Keď kopeme základy v zime

Preč sú doby, kedy sme boli závislí od ročného obdobia. Tak ako všetky odvetvia, aj stavebníctvo napreduje a využíva stále novšie a modernejšie vymoženosti. Ak sme sa už rozhodli pre výkop základov počas zimy, teda v období od októbra do apríla, musíme sa s výkopom a jeho vyplnením trošku poponáhľať. Platí to aj v prípade, ak sme si práve vykopali základy bazénu alebo plotu. Ak by sme diery nevyplnili betónom alebo murivom, na jar alebo v lete by sme museli začať s výkopovými prácami odznova. Výkop má totiž tendenciu sa zosunúť a oprava by bola nevyhnutná. Máte hotový dom? A čo zemné a výkopové práce v zime na záhrade? Že nie? Ale veru áno, aj v zime je totiž možné sa pustiť do finálnych úprav záhrad!

Spoločnosť MD Building s.r.o. sa zaoberá stavebnou činnosťou už od roku 2001. Sme špecialisti na rôzne stavebné práce realizované v interiéroch aj exteriéroch, a to v obytných nehnuteľnostiach (byty, rodinné domy, chaty) aj vo firmách a priemyselných prevádzkach. Poskytujeme aj odborné poradenstvo zamerané na stavebníctvo. Všetky práce zastrešujú naši skúsení pracovníci s bohatou praxou a výbornými znalosťami v oblasti stavebnej činnosti. Pri práci aplikujeme moderné pracovno-technické postupy. Presvedčte sa o našej odbornosti, skúsenostiach a profesionalite – kontaktujte nás!


Panholec 1 90201 Pezinok
tel.: +421902891048

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888