Aký význam majú výkopové práce?

Aký význam majú výkopové práce?

Zemné a výkopové práce zahŕňajú úpravu, nakládku a odvoz zeminy a hĺbenie základov pre stavby. Na niektoré zemné a výkopové práce je možné využiť ručné hĺbenie a kopanie, na iné je už však nevyhnutné nasadiť ľahšiu či ťažšiu techniku, s ktorou je práca hotová oveľa ľahšie a rýchlejšie. Výkopové práce sa vykonávajú pre pozemné, dopravné, priemyselné a inžinierske staviteľstvo.

Čo všetko patrí k zemným a výkopovým prácam?

Pred úpravou terénu je niekedy nutné vykonať demoláciu nepotrebných budov alebo ich častí. Na demolácie nadväzuje kontajnerový odvoz a autodoprava, ktorá zabezpečuje odvoz a likvidáciu stavebnej sutiny a odpadu z demolácie. Potom prídu na rad terénne úpravy na prípravu následného využitia pozemku alebo pri zakladaní novej stavby. Výkopové práce sú zemné práce, pri ktorých dochádza k účelovému presunu zeminy. Vykonávajú sa buď samostatne alebo v nadväznosti na iných činnostiach. Prevažne sa jedná o výkopové a zahŕňacie práce, podkop, hĺbenie rýh pre inžinierske siete, výkopy pre inžinierske siete, vodovody, plynovody, kanalizácie, výkopy základov a základových pásov pre stavby a rodinné domy, výkopy pre bazény, jazierka, pivnice, na uloženie zeminy a sute a podobne.

Zemné a výkopové práce majú svoje výhody

Výhodou prevedenia výkopov pre inžinierske siete a ďalšie rozvody je, že strojný záber je možné nastaviť v rôznych šírkach a docieliť tak potrebnú šírku výkopu. Výkopové práce s použitím techniky je možné vykonávať aj na svahu alebo na ťažko prístupných miestach, napríklad pozdĺž domu alebo v úzkych uličkách. Z výkopových prác sú v poslednej dobe veľmi žiadané výkopy pre bazény, ktoré obnášajú nielen vyhĺbenie výkopu požadovaného tvaru a hĺbky, ale aj vykonanie výkopu na prívod a odvod vody a elektrickej energie. Odborne by mali byť vykonané aj výkopy pre záhradné jazierka, čističky, tepelné čerpadlá, nádrže alebo septiky. Výkopy pre záhradné jazierka a bazény bývajú často spojené s úpravou okolitého terénu. Pri týchto prácach je nutné myslieť aj na uskladnenie a odvoz zeminy autodopravou.

Firma Stanislav Šebík so sídlom v Bratislave sa dlhodobe venuje výkopovým a zemným prácam. Zameriava sa aj na búracie a demolačné práce, zásypy, pokládky a tiež planírovanie. Vykonávame terénne úpravy, výkopy, zabezpečujeme komunikácie či parkoviská. Strojový park firmy poskytuje pásové rýpadlá, kolesové rýpadlá, buldozéry, nakladače, cestné stroje, stroje na odvoz materiálu, ale aj vibračné dosky či IPH kladivá. Tím profesionálov firmy je pripravený na akékoľvek požiadavky zákazníka aj vďaka dlhoročným odborným skúsenostiam. Poskytujeme služby ako kompletného rozsahu tak aj formou čiastkových prác. Vďaka širokej škále ponúkaných služieb sme schopní vyhovieť požiadavkám veľkých firiem ako aj drobným podnikateľom. Presvedčte sa o našich kvalitách, kontaktujte nás!

Uhrova 2994 /1 83101 Bratislava III
tel.: +421903775577

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888