Majú ploché strechy dlhú životnosť?

Majú ploché strechy dlhú životnosť?

Ploché strechy majú u nás dlhú tradíciu. Kde sú tie časy, keď dostali prívlastok „zatekajúce strechy“? Áno, kedysi nekvalitné a neodborné vyhotovenie plochých striech pošramotilo ich povesť. V súčasnosti sú však výrazným a vyhľadávaným prvkom modernej architektúry. Z hľadiska šetrenia energie, ľahkej konštrukcie, estetického dojmu a dlhšej životnosti dokážu presvedčiť svojimi prínosnými špecifikáciami aj náročných klientov.

Viete, že ploché strechy sú ideálne na realizáciu zelených striech?

V dnešnej dobe sú ploché strechy jednoduchým a pomerne často využívaným riešením pri výstavbe rodinných domov ako aj polyfunkčných objektov. Dôvodom je široké spektrum kvalitných materiálov, ktoré sa pri realizácii plochých striech používajú. Zlú povesť plochých striech zapríčinila zlá tepelná izolácia, nulové vyspádovanie a nedostatočná hydroizolácia, čím dochádzalo k pretekaniu vody do interiéru. Súčasné technologické postupy a kvalitné PVC fólie, TPO fólie, asfaltové pásy, minerálne vlny a expandovaný EPS dokážu zabezpečiť správnu funkčnosť plochých striech. Ploché strechy poskytujú priestory na viacúrovňové bývanie alebo aj na zariadenie terás. Veľký úžitok však prinášajú najmä tam, kde sa využívajú na zelené plochy. Zazeleňovanie chráni izoláciu striech a zvyšuje tým ich životnosť.

Ploché strechy a ich výhody

Ploché strechy sú tvorené nosnou konštrukciou a strešným plášťom. Veľkou výhodou je ich jednoduché konštrukčné riešenie a rýchla montáž. Pri plochých strechách oceníte aj lepšiu požiarnu ochranu. Ak zvolíte pri stavbe domu možnosť plochej strechy, získavate šancu rozšíriť obytnú plochu o terasu s krásnym výhľadom. Samozrejme máte aj jedinečnú možnosť položenia vegetačného porastu priamo na plochú strechu, čo má opodstatnenie hlavne z hľadiska mikroklímy a ekologickej revitalizácie plôch, ktoré sú zastavané budovami. Zelená plochá strecha poskytuje výhody vo forme ochrany hydroizolačnej vrstvy pred teplotnými výkyvmi, zlepšenia tepelnej stability priestorov, regulácie odvodňovania striech, znižovania hladiny hluku a absorbovania oxidu uhličitého. Plní tak estetickú aj ekonomickú funkciu.

Spoločnosť Tomáš Slobodník – TPS sa špecializuje na rekonštrukcie aj novostavby striech akéhokoľvek druhu. Vyhotovíme vám komplet celú strechu od krovu až po strešnú krytinu, podľa vašich požiadaviek. K ďalším činnostiam, ktoré ponúkame patria tesárske práce, izolácie a zateplovanie plochých striech, klampiarske práce, montáž strešných okien a mnohé ďalšie. Máme dlhoročné skúsenosti v tejto oblasti o čom svedčí aj spokojnosť našich zákazníkov. Zhotovením strechy sa starostlivosť o zákazníkov nekončí, lebo záručný a pozáručný servis je samozrejmosťou. V prípade vášho záujmu vám vypracujeme cenovú ponuku, na základe ktorej vieme zrealizovať všetky práce s tým spojené. Neváhajte a kontaktujte nás.

Coburgova 35 91702 Trnava
tel.: +421905334112

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888