Prečo sú PVC podlahové krytiny výbornou voľbou

Prečo sú PVC podlahové krytiny výbornou voľbou

PVC podlahové krytiny patria k najčastejším voľbám v domácnostiach i firmách. Tvorí ich polyvinylchlorid (PVC), ktorý je jednou z najpoužívanejších umelých hmôt na svete. PVC podlahové krytiny sa zvyknú označovať aj ako tkaný vinyl, keďže predstavujú spojenie vlastností vinylových podláh a kobercov. Vyrábajú sa na báze sklených vlákien potiahnutých vrstvou PVC materiálu.

Výhody PVC podlahových krytín

Akými vlastnosťami a charakteristikami disponujú PVC podlahové krytiny? Sú trvanlivé, hygienické, zdravotne nezávadné, pružné, odolné a dobre pohlcujú zvuk. Veľmi rýchlo sa zmontujú a nevyžadujú si žiadnu špeciálnu starostlivosť (postačí občas ich pretrieť vodou s obyčajným prípravkom na podlahy, ktorý dostať v každej drogérii). PVC podlahové krytiny sú známe svojimi výbornými izolačnými a tepelnými vlastnosťami a možno ich inštalovať aj na podlahové kúrenie. Potešujúcim faktom je, že PVC podlahové krytiny sú vhodné aj do domácností s alergikmi (sú antibakteriálne a prachotesné). Pri výbere dbajte na špecifické vlastnosti, ktorými má podlaha disponovať v závislosti od priestoru – protišmykovosť, použite v kúpeľni, umiestnenie na schodisko atď. Vo všeobecnosti sa PVC podlahové krytiny vyznačujú dobrou odolnosťou voči mechanickému poškodeniu, oderom, svetlu i vode. V prípade zmáčania postačí, ak podlahu dobre vytriete dosucha. PVC podlahové krytiny sú žiadané aj pre svoju pomerne nízku cenu a dlhú životnosť.

PVC podlahové krytiny a ich výber

Drevený dekor, šachovnicový vzor, jemné rovné línie či jednofarebné prevedenie? PVC podlahové krytiny sú dostupné v obrovskom množstve vzorov a farebných prevedení. Môžete si byť istí, že vaša podlaha bude dokonale zladená s ostatným interiérovým vybavením, s ktorým vytvorí dizajnový a harmonický celok. Pokojne na ňu môžete dať aj koberce. PVC podlahové krytiny sa zvyčajne rozdeľujú do dvoch kategórií. Homogénne sú tvorené jednou vrstvou, heterogénne tromi (nášľapná, nosná a podkladová). Ako si medzi nimi vybrať? Rozhodujúcimi kritériami by mala byť hrúbka materiálu a nášľapnej vrstvy. Taktiež je dobre vedieť, že podľa predpokladaného využitia sa PVC podlahové krytiny delia do troch záťažových tried – bytová, komerčná a priemyselná. Je logické, že čím je priestor viac zaťažený, tým majú byť podlahové krytiny hrubšie. Inak riskujete ich rýchlejšie opotrebovanie, a teda aj výmenu. Preto dbajte na správny výber a skúste sa poradiť aj s odborníkmi. Nezabúdajte, že PVC podlahové krytiny by ste mali pokladať na rovný, čistý a suchý podklad, v istých prípadoch je možná pokládka aj na starú podlahu.

Expertov na podlahové krytiny nájdete v spoločnosti EK plast, s. r. o. Naša bohatá ponuka zahŕňa rozmanité produkty pre vašu domácnosť i firmu – samolepiace tapety, linolea, kúpeľňové podlahoviny, závesy, obrusy, obkladové systémy, zatepľovacie materiály, obrusy, lepidlá, čistiace rohože a mnoho ďalšieho sortimentu. Kontaktujte nás pre viac informácií.

Palackého 21 04001 Košice
tel.: +421556780347

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888