Dizajnové plastové obklady do interiéru aj na fasádu

Dizajnové plastové obklady do interiéru aj na fasádu

Obklady (obkladový systém) predstavujú viacúčelové riešenie, ktoré je využiteľné v interiéri a aj v exteriéri, a to v domácnostiach i komerčných objektoch. Medzi najpopulárnejšie patria plastové obklady. Pomôžu vám dokonale zladiť celý priestor – a je iba na vás, či obklad bude slúžiť ako hlavný motív, alebo jedinečný detail. Vyniknú v každej miestnosti vášho domu, ako aj na jeho fasáde.

Vlastnosti plastových obkladov

Prečo sú plastové obklady v súčasnosti také populárne? Sú viacúčelové. K najčastejším využitiam patrí obloženie stien v miestnostiach, ako aj celých fasád. Sú častým riešením podbitia striech na rodinných domoch (dajú sa nimi obložiť aj zložitejšie konštrukčné riešenia striech). Obklady sa môžu použiť samostatne, príp. aj s inými materiálmi. Samozrejme, je nevyhnuté dodržiavať príslušný montážny návrh. Obklady sú taktiež mimoriadne ľahké, čiže ich nízka hmotnosť zbytočne nezaťažuje stenu. Zároveň sú extrémne odolné voči poveternostným vplyvom, ako aj vlhkosti a rôznym chemickým prostriedkom, keďže sú vyrobené z kvalitného PVC. Lákavé je aj ich jednoduché čistenie (minimálne nároky na údržbu, bez potreby povrchovej úpravy) a montáž. Plastové obklady sa štandardne montujú na nosnú konštrukciu mechanickým spojením s prídavnými profilmi. Montáž je suchá a pomerne rýchla. Plastové obklady sú žiadané aj pre svoju dlhú životnosť, zdravotnú nezávadnosť, farebnú stálosť a v neposlednom rade aj pre vynikajúce tepelno-izolačné vlastnosti.

Plastové obklady ako žiadaný prvok a doplnok

Plastové obklady sú štandardne doplnené ukončovacími profilami, ktoré sa spolu s dokonalým spojením dosiek postarajú o vytvorenie kompaktného efektného vzhľadu, ktorý je dosiahnutý ucelenou plochou bez viditeľných spojov či medzier. Obklady môžu tvoriť hlavný motív interiéru, alebo jeho jedinečný detail, ktorý ihneď zaujme. Na trhu dnes dostať obklady v rôznych farebných variáciách, čiže si môžete vybrať podľa vašich osobných preferencií a potrieb. V interiéroch sú obzvlášť žiadané obklady v drevených dekoroch, ktoré vašim izbám dodajú nádych prírodného čara. Často sú takéto obklady zladené s podlahovými krytinami. Ako už bolo spomenuté, plastové obklady sú častým doplnkom fasád – rodinných domov, hál a rôznych komerčných priestorov. Oceníte ich funkciu odvetrávanej fasády a odolnosť voči poveternostným podmienkam. Vďaka svojim vlastnostiam sa obklady stávajú čoraz viac žiadaným stavebným prvkom i doplnkom.

Spoločnosť EK plast, s. r. o. ponúka široký sortiment a komplexné služby v oblasti obkladových systémov, podlahových krytín, samolepiacich tapiet, objektových kobercov, zatepľovacieho materiálu, obrusov, lepidiel, čistiacich rohoží a ďalších produktov. Samozrejmosťou je odborné poradenstvo, distribúcia, montáž a záručný aj pozáručný servis. Kontaktujte nás pre viac informácií.

Palackého 21 04001 Košice
tel.: +421556780347

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888