Ako vybaviť stavebné povolenie

Ako vybaviť stavebné povolenie

S každou stavbou súvisí veľké množstvo papiera. Ak ste sa rozhodli stavať, čaká vás možno povinnosť vybaviť si stavebné povolenie. Vybavením stavebného povolenia môžete poveriť aj niekoho iného, napríklad projektanta alebo firmu, ktorá ponúka vybavenie stavebného povolenia a bude vás v stavebnom konaní pred úradmi zastupovať. Návštevy úradov nie sú veľmi obľúbenou činnosťou, preto poskytnutie takejto pomoci je veľké odbremenenie pre mnoho ľudí.

Kedy je potrebné stavebné povolenie

Rozhodli ste sa stavať alebo rekonštruovať nehnuteľnosť a nemáte žiadnu predstavu, čo všetko to obnáša? Neviete, čo všetko bude potrebné vybaviť na stavebnom úrade skôr, ako začnete so samotnou stavbou? Je náročné zorientovať sa v zložitej legislatívnej úprave Stavebného zákona, ale je tu jedna možnosť, ktorá vás od vybavovačiek zachráni. Môžete totiž poveriť zastupovaním v stavebnom konaní pred stavebným úradom špecializovanú firmu na základe splnomocnenia. Ide o firmu, ktorá proces stavebného konania do detailov pozná a ovláda jednotlivé administratívne postupy, ako aj príslušnú legislatívu. Takto ušetríte niekoľko týždňov až mesiacov času pri začatí stavby, aj niekoľko dní v práci, ktoré sú potrebné na prvotné návštevy úradov a o vašich ušetrených nervoch a energii ani nehovoríme!

Bezbolestné vybavenie stavebného povolenia

Pokiaľ vašu stavbu nemožno zaradiť pod drobné stavby, stavebné úpravy alebo udržiavacie práce, pri ktorých stačí ohlásenie, bez stavebného povolenia to nepôjde! Veľkou výhodou je vtedy vybavenie stavebného povolenia na kľúč. Stavba domu je síce radosť, ale súvisí s ňou množstvo povolení, ktorých vybavenie u nás trvá extrémne dlho. Patríme medzi európske krajiny, kde je proces povoľovania stavieb jedným z najnáročnejších na čas. V prípade, že sa stanete klientom firmy, ktorá poskytuje kompletný inžiniersky servis, získavate partnera na projekčné práce pre územné konanie, stavebné povolenie, realizačnú dokumentáciu, vydanie územného rozhodnutia, stavebného povolenia, dodávateľa stavebných prác, technológie, interiérov, exteriérov, stavebný materiál a kolaudáciu stavby.

Spoločnosť KAROL KOVÁCS s.r.o. poskytuje komplexné riešenie požiadaviek investorov v stavebníctve od A (myšlienka) do Z (odovzdanie kľúča). Snažíme sa na každý projekt domu pozerať zo všetkých súvisiacich hľadísk - predovšetkým z hľadiska potrieb investora, zároveň však aj z pohľadu architektonického začlenenia domu do daného prostredia, čo najlepšieho praktického využitia vnútorného priestoru domu, energetickej náročnosti domu, jeho pohody vnútorného prostredia, ako aj použitých materiálov a vplyvu na životné prostredie. Vitajte medzi profesionálmi!

Ludvika Svobodu 8 97901 Rimavská Sobota
tel.: +421915977135

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888