Viete ako maľovanie dokáže zmeniť atmosféru vášho interiéru?

Viete ako maľovanie dokáže zmeniť atmosféru vášho interiéru?

Maľovanie to nie je len zmena farebného odtieňu za nový či premaľovanie starého náteru novým. Profesionálne maľovanie dokáže zmeniť váš interiér i exteriér na nepoznanie. Stačí upustiť uzdu fantázie, trochu sa zamyslieť nad filozofiou farieb a vedieť ako farby správne kombinovať či ladiť k iným materiálom. Maľovaniu stačí venovať trocha trpezlivosti a času alebo ho zveriť do rúk profesionálov a výsledok na seba nenechá dlho čakať.

Maľovanie, ktoré premení váš interiér na nepoznanie

Maľovanie interiérov je mnoho krát otázkou, nad ktorou si ľudia trápia hlavu pri zariaďovaní nového bývania, prerábkach a rekonštrukciách i pri klasickom premaľovávaní starých náterov na stenách. Paleta farieb, ktoré môžete použiť ponúka odtiene od výmyslu sveta, avšak aby ste sa v interiéri cítili príjemne a pohodlne, potrebné je zvoliť farby, ktoré budú spolu nie len ladiť ale budú vyhovovať najmä vám a ruka v ruke pôjdu aj s dizajnom nábytku či doplnkov vo vašom interiéri.

Samozrejme, vybrať farby do nového bývania sa môže zdať jednoduchšie, pretože práve na základe výberu farebných odtieňov maľovania dokážete doladiť ďalšie detaily či vybrať vhodný nábytok. Pri prerábkach či rekonštrukciách môže byť maľovanie o niečo náročnejšie, nakoľko nie každý farebný odtieň bude ladiť s dizajnom vášho nábytku či použitými dekoráciami. Avšak nezúfajte, vždy existuje riešenie a niekedy práve kombinácia farieb a doplnkov, ktorá môže znieť bláznivo dokáže vytvoriť unikátny interiérový dizajn.

V tom najlepšom prípade prenechajte maľovanie do rúk profesionálov, ktorí dokážu namiešať farebný odtieň presne podľa vašich predstáv a ak sa aj náhodou minie pred vymaľovaním celého interiéru, domiešajú celkom identický odtieň. Vyhnete sa tak nechceným fľakom či nezrovnalostiach na stenách i dlhým hodinám strávených maľovaním vášho interiéru, ktoré môže ale nemusí dopadnúť dobre.

S maľovaním interiérov súvisí i filozofia farieb

Už ste počuli o filozofii farieb či o pôsobení farieb na vnímanie a pociťovanie človeka? Pokiaľ ešte nie, minimálne o rozdelení farebných odtieňov na teplé a studené ste už určite počuli. Farby majú silu pôsobiť na ľudské pociťovanie. Platí, že pri teplejších odtieňoch sa ľudia cítia šťastnejší a plní energie, no a pri tých studených majú skôr opačné pocity. V interiéroch je vhodné na túto filozofiu pri maľovaní pamätať. Ak sa aj rozhodnete použiť studené odtiene, vhodené je ich skombinovať s nábytkom či doplnkami v teplých farebných odtieňoch.

Teplé farby, ako žlta, oranžova, ružová či odtiene červenej sa najviac hodia do detských izieb, splaní či spoločenských miestností. Studené farby ako modrá, fialová, biela či sivá sú vhodné použiť do kúpeľní, priestorov chodby či špajze. Samozrejme záleží i od konkrétneho použitého farebného odtieňa, aj studené farby v odtieňoch ako tyrkysová či teplá sivá môžu pôsobiť príjemne.

Spoločnosť MMcolours so sídlom v Sliači zabezpečuje profesionálne maliarske práce a striekanie interiérov aj exteriérov. Spoľahlivo, rýchlo a za výhodné ceny vymaľujeme váš byt, rodinný dom či fasádu kdekoľvek na strednom i západnom Slovensku.


Bárdošova 3 83101 Bratislava III
tel.: +421905893640

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888