Aké materiály sa používajú na plastové okná?

Aké materiály sa používajú na plastové okná?

Ľudia dnes volia najmä plastové okná. Tie prinášajú dokonalý komfort, bezpečnosť a izoláciu. Plastové okná sú spolu s drevenými oknami variantom najpoužívanejších okien súčasnosti. Plastové okná sú však oproti tým dreveným cenovo výhodnejšie, ich údržba je jednoduchšia a rovnako i ich obstarávacia cena je nižšia. Navyše plastové okná v drevenom dekore sú takmer nerozoznateľné od skutočného dreva. Viete prečo by ste sa mali rozhodnúť pre plastové okná?

Plastové okná – to je radosť, pohoda a bezpečnosť každý deň

Plastové okná, to sú okná, na ktoré sa môžete vždy spoľahnúť. Samozrejme, pokiaľ si vyberiete kvalitné plastové okná od spoľahlivých výrobcov. Pri výbere plastových okien je potrebné sa zamerať na niekoľko dôležitých faktorov, ktoré hovoria o ich kvalite a dlhoročnej odolnosti.

Plastové okná sú vyrábané z prvoplastu alebo z recyklátu a záleží najmä od kvality plastového profilu, ktorý ponúka výrobca. V praxi sú plastové okná vyrábané z prvoplastu aj z recyklátu. Niekedy sa na ich výrobu dokonca používajú oba. Kvalita okien nezávislí priamo od toho či sú vyrobené z prvoplastu alebo z recyklátu. Recyklát je vyrobený na báze PVC, len je použitý opakovane, čiže je vyrobený v rámci recyklácie. Dôležité je, že recyklát aj prvoplast majú totožné parametre tuhosti, ako i húževnatosti. Recyklát však nemá tak stabilný UV povrch. Preto sa používa recyklát najmä vo vnútornej časti profilu takzvanou koextruziou plastu. Recyklát je však ekologickejší a má lepšiu homogenitu i distribúciu prísad v polymére v porovnaní s prvoplastom. Informujte sa u výrobcu či predajcu plastových okien o ich zložení ešte predtým, než plastové okná zakúpite. Spoľahlivý predajca vám rád poradí s výberom.

Ako si vybrať farbu plastových okien?

Farba plastových okien hrá pri výbere veľmi dôležitú úlohu. Farbu plastových okien by ste si mali vyberať najmä podľa vašich preferencií v závislosti od toho, ako sa budú hodiť a ladiť k vášmu interiéru či exteriéru. Dnes spoľahlivý predajcovia plastových okien ponúkajú plastové okná v rozličných farebných či vzorových prevedenia. Už dávno neplatí, že plastové okná musia byť len bielej farby. Obľúbené sú najmä drevené dekory plastových okien, ktoré sú na pohľad takmer nerozoznateľné od skutočného dreva. Drevené dekory je možné vyhotoviť v rôznych drevených motívoch a prispôsobiť ich napríklad ku farbe a motívu vašej podlahy, nábytku, garniži či vonkajšej dekorácii domu.

S výberom plastových okien a dverí na mieru pre vás vám pomôže samotný výrobca či predajca plastových okien. Stačí sa informovať o ponúkaných možnostiach a predajcovi presne opísať o aké okná máte záujem.

Spoločnosť ÁKON so sídlom v Ohradách v Trnavskom kraji ponúka dodávku a montovanie moderných okien, dverí, tieniacej techniky a slnečných plachiet. Vedenie i zamestnanci sa riadia heslom: „Kvalita bez kompromisov!“ Naša práca a služby sa vyznačujú dlhoročnými skúsenosťami, trvanlivosťou, hospodárnosťou a šetrnosťou k životnému prostrediu. Neváhajte nás kontaktovať.

Podzáhradná 192 /25 93012 Ohrady
tel.: +421908729007

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888