Fotovoltika je vašou vlastnou ekologickou energiou

Fotovoltika je vašou vlastnou ekologickou energiou

Fotovoltika je premena svetla (slnečnej energie) na použiteľnú elektrickú energiu, a to prostredníctvom polovodičových materiálov, ktoré vykazujú fotovoltický efekt. Takáto energia môže byť okamžite spotrebovaná, resp. akumulovaná – v menšom i väčšom množstve, na chate, v rodinnom dome i firme. Fotovoltika predstavuje fenomén viacerých vedných odvetví, obzvlášť fyziky, elektrochémie a fotochémie.

Fotovoltika a jej nevyčerpateľný zdroj

Keďže celosvetovo stúpa percentuálny podiel spotreby elektrickej energie, tak je nevyhnutné znižovať celkovú energetickú závislosť objektov a, samozrejme, aj ich spotrebu. Efektívnym, účinným a mimoriadne odporúčaným spôsobom je fotovoltika. Prečo? Fotovoltika totiž predstavuje nevyčerpateľný a zároveň bezpečný zdroj. Ide o konverziu energie zo slnka, ktoré je dostupné všade. Fotovoltika (fotovoltický systém) funguje na základe využívania solárnych panelov. Každý panel obsahuje solárne články generujúce elektrickú energiu. Práve vo fotovoltickom článku prebieha proces priamej premeny slnečného žiarenia. Fotovoltické panely môžu byť upevnené na zemi, stene či streche. Navyše, fotovoltické panely sú recyklovateľné a ich životnosť je výrobcami garantovaná na niekoľko desaťročí. Fotovoltika je obľúbená pre svoju spoľahlivú prevádzku a flexibilitu. Navyše, celý fotovoltický systém má minimálne nároky na údržbu a jeho obsluha je nenáročná. Avšak montáž určite zverte odborníkom, ktorí sú garanciou správnej a funkčnej inštalácie.

Fotovoltika a jej výhody

Fotovoltika mala svoje prvé praktické využitie pri napájaní satelitov a kozmických lodí v 50. rokoch v USA. Dnes jej princíp využívajú mnohé firmy a domácnosti na výrobu elektrickej energie, ktorá je považovaná za čistú energetickú technológiu, čerpajúcu z toho najbohatšieho dostupného zdroja obnoviteľnej energie – Slnka. Keďže reálne hrozí vyčerpateľnosť energetických zdrojov, fotovoltika a jej praktické využívanie je extrémne prospešné. Fotovoltika má mnoho výhod a pozitív. Je mimoriadne ekologická, keďže ako obnoviteľný zdroj pri výrobe elektrickej energie neprodukuje emisie CO2, nezávisí od fosílnych palív a neprispieva k skleníkovým plynom. Zároveň funguje na tichom princípe, čiže netvorí hluk. Fotovoltika sa vyznačuje nízkymi prevádzkovými nákladmi a má vysokú návratnosť. Je nespochybniteľné, že fotovoltika je jednoduchým spôsobom, ako prispieť k ochrane prírodných zdrojov.

Expertov na fotovoltiku nájdete v spoločnosti Fotovoltika s.r.o. Presvedčte sa, že fotovoltické systémy vám dokážu nahradiť až 70 % elektrickej energie, ktorú spotrebúvate na svetlo, prevádzku spotrebičov, kúrenie či ohrev vody. Kontaktujte nás pre viac informácií.

Čsl. armády 76 /14 02801 Trstená
tel.: +421911393747

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888