Aké výhody má ekologické bývanie?

Aké výhody má ekologické bývanie?

Ekologické bývanie v podobe drevostavby či drevodomu prináša svojim majiteľom množstvo nezameniteľných výhod a prepojenie s prírodou každý deň. Kým v minulosti boli drevené domy samozrejmosťou a drevo najvyužívanejším materiálom na stavbu domov, dnes je situácia celkom iná a prevažujú skôr murované domy. Dobrým signálom je, že k ekologickému bývaniu sa postupne vracia čoraz viac ľudí a drevodomy sú stále populárnejšie.

Aké je to ekologické bývanie?

Za ekologické bývanie sa vo všeobecnosti považuje bývanie, ktoré je zhotovené prevažne z prírodných materiálov, ako napríklad drevodomy z dreva, ktorých hlavným stavebným materiálom je kvalitné drevo. Na Slovensku boli kedysi drevostavby či drevodomy úplnou samozrejmosťou, no postupne ich vo veľkej väčšine vystriedali murované stavby. Dnes sa trend opäť postupne mení a záujem o ekologické bývanie má čoraz viac ľudí. Drevodomy sú ideálnou a vo viacerých prípadoch i lepšou alternatívou bývania, ktorá svojim majiteľom zabezpečí komfort, bezpečie a bývanie s nádychom prírody.

Drevo je považované trvalo obnoviteľný zdroj, pretože je ho možné opätovne získať vďaka pravidelnej výsadbe stromov. Tu netreba zabúdať, že túto komoditu je nevyhnutné chrániť a pravidelne obnovovať tak, aby mali dostatok dreva i budúce generácie. Drevo ako stavebný materiál je oveľa jednoduchšie zlikvidovateľné a nenarušuje prírodu, nakoľko ide o jej vlastný materiál, ktorý je tiež možné recyklovať a opätovne použiť. Drevo používané na ekologické bývanie je materiálom, ktorý doslova dýcha, čím je zabezpečená i prirodzená regulácia vzduchu v interiéry domu či zabránenie vzniku a šíreniu plesní či roztočov. O výhodách ekologické bývanie či drevostavieb sa poraďte s odborníkmi na ekologické bývanie.

Ekologické bývanie je bývanie bez uhlíkovej stopy

Ekologické bývanie je bývanie, ktorému sa len ťažko hľadá konkurent. Vďaka drevu je bývanie prievzdušné a zároveň odolné a stabilné. Drevo počas svojho života tiež pohltí omnoho viac oxidu uhličitého či škodlivých emisií ako sa vyprodukuje počas jeho ťažby či počas spracovania, výstavby či na používanie drevodomu. Drevo ako materiál tak má viac než dobrú bilanciu i z hľadiska uhlíkovej stopy. Taktiež doplnkové materiály, ktoré sú využívané k stavbe drevodomov sa neustále skvalitňujú a čoraz viac častí je nahradených prírodnými materiálmi. Pokiaľ i vy zvažujete možnosť ekologické bývanie, drevodomy sú jedinečným riešením, ktoré neoľutujete. O ich kvalite a akostných vlastnostiach sa už mohlo presvedčiť množstvo spokojných majiteľov drevodomov.

WoodyBuild, s. r. o. je rodinou firmou, ktorá si zakladá na kvalite, ekológií stavieb či zdravom a komfortnom bývaní. Zameriavame sa na prvotriedne nízkoenergetické a pasívne montované domy, ktoré spĺňajú všetky požadované stavebné a bezpečnostné normy. Neváhajte nás kontaktovať.

Fučíkova 628 /19 98701 Poltár
tel.: +421907513615

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888