Aké materiály využíva moderná drevostavba?

Aké materiály využíva moderná drevostavba?

Moderná drevostavba využíva na konštrukciu drevodomov či iných stavieb akostné vlastnosti dreva oveľa efektívnejšie. Vo vhodnej kombinácii s akustickými a tepelnými izoláciami či materiálmi, ktoré majú akumulačné schopnosti, a tiež modernými ochrannými prostriedkami umožňujú vznik stavby, ktorá je energeticky vysoko efektívna a viac než príjemná na bývanie a život. Drevostavby majú navyše veľmi atraktívny vzhľad a prírodný dizajn.

Prečo je drevostavba čoraz obľúbenejšia?

Moderná drevostavba je čoraz obľúbenejšia i na Slovensku a ľudia rýchlo pochopili jej výhody či už z ekonomického alebo energetického hľadiska. Drevostavba sa pýši naozaj zaujímavým a atraktívnym vzhľadom, a tiež skvelými vlastnosťami na život a bývanie.

Najpopulárnejšími typom drevostavieb sú azda montované drevodomy. Hlavným dôvodom je najmä ich nenáročná realizácia, pekný vzhľad a určite i atraktívna cena. Výhodou týchto domov je možnosť konštrukcie panelových systémov a prípravy stavby hneď vo výrobe, čo umožňuje rýchlu montáž a finálne dokončenie domu priamo na stavenisku. Základ konštrukcie je tvorený dreveným rámom, ktorý je nahrubo opláštený vhodnými veľkoplošnými materiálmi. Medzirámový priestor je ďalej vyplnený tepelno-zvukovou izoláciou a na opláštenie je používaná drevotriesková doska, sadrovláknitá doska, OSB doska či cementotriesková doska či iné druhy dosiek.

Drevený rám je ďalej možné prispôsobiť podľa funkciu, ktorú bude napĺňať, ako napríklad na priečkový, obvodný, stropný, podlahový či strešný a podobne. Panely je možné zhotoviť v rozličných veľkostiach s rozličnou hmotnosťou a na ich montáž nie je potrebná ťažká mechanizácia potrebná na montáž či prepravu. Na montáž drevostavby si vyberte overenú spoľahlivú spoločnosť zabezpečujúcu montáž drevostavieb, nakoľko montáž a správne spájanie či prepájanie či kotvenie panelov sú kľúčové pre pevnú a kvalitnú základovú konštrukciu.

Aký spôsob výstavy drevostavieb je najvyužívanejší?

Najpoužívanejším spôsobom výstavy drevostavieb či drevodomov je spôsob montáži domu priamo na stavenisku a prefabrikovane výroba drevostavby či drevodomu priamo vo výrobnej hale a následná montáž na stavbe.

Rôzne spoločnosti poskytujú rozličné možnosti výstavby. Pri výbere spoločnosti, ktorej zveríte do rúk výstavbu a montáž vašej drevostavby by ste sa mali informovať o ich pracovných postupe, kvalitatívnych riešeniach a overiť si kvalitu nimi používaných materiálov. Drevostavby musia byť zhotovené len z vysokokvalitných materiáloch profesionálmi na drevostavby, ešte pred výberom spoločnosti si prečítajte recenzie predošlých klientov.

WoodyBuild, s. r. o. je rodinou firmou, ktorá si zakladá na kvalite, ekológií stavieb či zdravom a komfortnom bývaní. Zameriavame sa na prvotriedne nízkoenergetické a pasívne montované domy, ktoré spĺňajú všetky požadované stavebné a bezpečnostné normy. Neváhajte nás kontaktovať.

Fučíkova 628 /19 98701 Poltár
tel.: +421907513615

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888