Ktoré služby spadajú pod výškové práce?

Ktoré služby spadajú pod výškové práce?

Vzhľadom na široký záber využitia výškových prác, či už s použitím horolezeckej výstroje, rebríkov alebo plošín, je možné povedať, že výškové práce sa dajú využiť takmer pri každom pracovnom odvetví. Typickým príkladom sú čistiace práce ako napríklad umývanie okien, spárovanie stavieb, murárske práce, opravy fasád, maliarske a natieračské práce, klampiarske a pokrývačské práce aj opravy škridlových striech a rýn.

Výškové práce horolezeckou metódou

Pri práci vo výškach pomocou lanovej techniky musí byť bezpečnosť absolútne prvoradá. Tomuto cieľu sa podriaďuje celá moderná metodika a bezpečnostné vybavenie. Práce, ktoré je veľmi praktické realizovať z lana, sú maliarske a natieračské práce, nátery fasád a striech budov, nátery oceľových konštrukcií a stožiarov. Výškoví pracovníci bez problémov zvládnu aj bežné montážne práce, výmeny poškodených sklenených výplní, opravy neprístupných striech a klampiarskych prvkov alebo stavbárske práce menšieho rozsahu. Ich využitie je hlavne pri výstavbe komerčných a bytových domov, stožiarov a mostov. V niektorých prípadoch je dokonca ideálne použiť kombináciu tradičného lešenia a niekoľkých druhov výškových prác.

Výškové práce horolezeckou metódou a ich výhody oproti tradičným postupom

Výškové práce pomocou horolezeckej techniky sú ekonomicky a časovo výhodnejšie ako prenájom a stavba lešenia, alebo zapožičanie mobilnej hydraulickej plošiny. Výhodou výškových prác je teda finančná efektívnosť. Ďalšou výhodou je úspora času správnym prístupovým systémom k miestu práce. A keďže pri výškových prácach stačí vyhradiť priestor, kde sa práca realizuje, nie je potrebné obmedziť pohyb okolo celej budovy, ani zastaviť výrobu v celej hale, čo je taktiež výhodou, lebo výškové práce minimálne obmedzujú okolie.

Spoločnosť Rondo s.r.o. je kolektív s bohatými skúsenosťami vo výškových prácach. Ponúkame profesionálne práce vo výškach pomocou lanovej techniky. Sme profesionálny tím vyškolených odborníkov s mnohými cennými skúsenosťami a zručnosťami. Kladieme dôraz na spokojnosť našich zákazníkov a na splnenie všetkých požiadaviek. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať a my vám radi a ochotne pomôžeme.


Pod Rovnicami 21 84105 Bratislava
tel.: +421265443400

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888