Strešné okná nielen pre dokonalé presvetlenie priestoru

Strešné okná nielen pre dokonalé presvetlenie priestoru

Ak máte domácnosť s podkrovím, nezabúdajte na strešné okná. Ide o užitočný doplnok, ktorý zároveň plní aj estetickú a dizajnovú funkciu. Nielenže budete mať v izbe vždy čerstvý vzduch, ale aj prirodzené denné svetlo. Tak výrazne znížite používanie a teda i spotrebu umelého osvetlenia, čo sa želateľným spôsobom premietne aj na vašich účtoch za elektrinu. Aké ďalšie benefity ponúkajú strešné okná?

Strešné okná ako dizajnový prvok

Celej vašej nehnuteľnosti dodajú strešné okná elegantný a dizajnový ráz. Zabezpečia, že cez strop bude prúdiť prirodzené svetlo. Aby ho bolo dostatok, je zaužívané pravidlo 1:10. To znamená, že strešné okná by mali byť v pomere k jednej desatine podlahy. Čiže strešné okná s presklením 1 m2 štandardne poskytujú prirodzené presvetlenie pre 10 m2 podlahovej plochy. Strešné okná okrem svetla prinášajú do interiéru aj čerstvý vzduch. Bonusom sú často úchvatné výhľady do blízkeho okolia, ako aj na nočnú panorámu oblohy. Asi nikto nebude namietať, že takéto pohľady na prírodné scenérie istým spôsobom zvyšujú atraktivitu bývania, ba pôsobia akosi upokojujúco až relaxačne. Už spomínaný čerstvý vzduch, ktorý zabezpečia strešné okná, je zároveň spojený s ďalším obrovským pozitívom – v dokonale prevetranej miestnosti je totiž minimálne riziko vzniku škodlivých a nepríjemných plesní.

Ak kvalitné strešné okná, tak skúsená firma

Prvotriedne strešné okna v zimných mesiacoch počas vykurovacej sezóny prinášajú pasívne tepelné zisky. Tie sa prejavia v menšej miere vytápania a úspore nákladov za kúrenie. Nemusíte sa obávať zbytočných únikov tepla. Tým zamedzia strešné okná s kvalitným tesnením a zasklením. Z praktického hľadiska si strešné okná nežiadajú zdĺhavú a náročnú montáž. Skúsení odborníci ju zvládnu za pomerne krátky čas, s dôrazom na perfektnú izoláciu a, samozrejme, bez poškodenia vašej strešnej krytiny. Navyše, strešné okná nemajú náročnú údržbu v porovnaní s iným oknami a pohodlne sa ovládajú. Keďže sú vyrábané v niekoľkých variantoch, môžu byť použité v rôznych miestnostiach v podkrovných priestoroch. Pretože na trhu dostať strešné okná vo viacerých prevedeniach (kývno-výklopné či kývne okná, okná so zvýšenou osou otáčania, lomené okná pre fasádne zostavy či termoizolačný strešný výlez), vždy sa poraďte s profesionálmi realizujúcimi strechy a strešné okná.

Nielen strešné okná, ale aj kompletnú novú strechu, príp. jej rekonštrukciu zabezpečí firma Strechy Brath. Taktiež predávame strešne krytiny, okná, tepelné izolácie a aj komínové, odkvapové a zatepľovacie systémy. Samozrejmé je bezplatné odborné poradenstvo. Postaráme sa, aby vaša strecha nad hlavou bola kvalitná, bezpečná a dlhodobo funkčná.

Zlatomoravecká 995 /2 94901 Nitra
tel.: +421940614006

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888