Čo sú to kamenné koberce?

Čo sú to kamenné koberce?

Kamenné koberce z prírodného kameňa sú ekologickým a štýlovým riešením takmer pre každý druh povrchov či podláh. Kamenné koberce majú neuveriteľne všestranné využitie, je možné ich použiť v exteriéroch, a tiež v interiéroch. Dokonca i na povrchové úpravy stien či iných plôch. Svoje využitie nachádzajú najmä na terasách, zimných záhradkách, v okolí bazénov, v záhradných parkoch, chodníkoch či v okolí hrobových miest a podobne.

Prečo práve kamenné koberce?

Kamenné koberce sú ekonomicky výhodným, funkčným a zároveň štýlovým riešení v oblasti pokrývania podláh či iných plôch na záhradách, v parkoch, záhradných alejach či iných vonkajších priestoroch. Čoraz častejšie sú využívané i v interiéroch, kde nachádzajú využitie napríklad v chodbách, vstupných halách či iných miestnostiach. Kamenné koberce sú odolné a svoj tvar si držia niekoľko rokov, takže sa nemusíte báť častých poškodení a náročných opráv.

Kamenné koberce sú vyrábané z dôkladne vyberaného štrku, ktorý je pred použitím umývaný, vysušený, preosievaný podľa veľkosti a ošetrený podľa náležitých postupov. Následne dochádza k miešaniu tohto štrku so správnym pomerom živice, vďaka čomu vznikne súvislá pevná vrstva, ktorá umožní spevnenie povrchu a pohyb chodcom či ľahkým vozidlám. Kamenné koberce nie sú vhodné na miesta, kde je dopredu predpokladaný pohyb ťažkých vozidiel, napríklad áut či motoriek a podobne. Kamenné koberce si dlhodobo udržia svoje akostné vlastnosti najmä v oblastiach, kde sa pohybujú chodci, hrajú deti či na terasách alebo záhradných parkoch, altánkoch a podobných miestach.

Aký kamenný koberec zvoliť?

Dnes existuje viacero variant kamenných kobercov a prevedení v rôznych farbách, veľkostiach kamienkov či iných estetických úpravách.Kamenné koberce tak môžete jednoducho a štýlovo nakombinovať k dizajnu vášho bývania či už farebne alebo materiálovo. S výberom vám samozrejme poradia odborníci, ktorí dokážu na mieru pre vás vypracovať nie len cenovú ponuku kamenného koberca, ale i poradiť s výberom farieb a možných kombinácií tak, aby váš priestor dostal nový zaujímavý nádych. Kamenné koberce si rýchlo zamilujete vy i vaša rodina, skvele spevnia povrch vami vybraného priestoru a navyše sú veľmi jednoduché na údržbu. Kamenné koberce stačí z času na čas pozametať alebo utrieť pokiaľ sa na ne niečo vyleje alebo sa povrch v exteriéroch inak znečistí v dôsledku dažďov, vetra alebo iných vplyvov počasia.

Kamenné koberce majú navyše jedinečné tepelno-izolačné vlastnosti a sú výrazne tichšie než iné tvrdé podlahy. Taktiež sú antialergénne, čo ich robí ideálnymi pre použitie v domoch, kde žijú ľudia trpiaci astmou alebo inými alergiami.

Naša spoločnosť KAMENTA vám ponúka riešenia štýlových kamenných kobercov v rôznych prevedeniach, z ktorých si vyberie každý. V našej ponuke nájdete i kamenné dlažby, obklady, gabiony či kamene do záhrady. Neváhajte nás kontaktovať.


Záhradná 851/3 95618 Bošany
tel.: +421907880090

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888