Prečo práve kamenná dlažba?

Prečo práve kamenná dlažba?

Kamenná dlažba je už desiatky rokov číslom jeden medzi dlažbami. Obľúbená je najmä kvôli svojim akostným vlastnostiam, pevnosti a odolnosti. Kamenná dlažba vydrží desiatky rokov a navyše skvele vyzerá a nádherné doplní interiérový či exteriérový dizajn vášho bývania či premení priestor na nepoznanie. Pokiaľ hľadáte kvalitnú dlažbu, kamenná dlažby z prírodného kameňa vás prekvapí svojou kvalitou i skvelou cenou.

Hodí sa kamenná dlažba do interiéru i exteriéru?

Kamenná dlažba sa i podľa viacerých dizajnérov hodí takmer do každého priestoru. Kamenné dlažby sú tu už desiatky či stovky rokov, kedysi ich využívali naši predkovia a niektoré kamenné dlažby, napríklad v hradoch či zámkoch alebo kostoloch, kaštieľoch, parkoch či podobne sa zachovali dodnes. Kameň je veľmi originálny materiál a každý jeden jeho kus je iný, líši sa či už v odtieni farby alebo motíve či tvare a členitosti hrán. Kamenná dlažba tak pôsobí jednotne a zároveň hravo, dalo by sa povedať, že pri niektorých kamenných dlažbách je možné pozorovať zaujímavú mozaiku odtieňov a farieb.

Kamenná dlažba je v exteriéri používaná na viaceré účely. Časté je jej použitie pre chodníky, prístupové cesty, záhradné parky či ako dlažbu záhradnej terasy, verandy či letnej záhradky, a tiež v okolí bazénu alebo altánku či parkovacieho miesta. Zakaždým je jej použitie zaujímavé a lákavé pre oko už na prvý pohľad. Kamenná dlažba je v exteriéri využívaná i z funkčných dôvodov, nakoľko vďaka jej pevnosti si zachováva vlastnosti stálosti a jednoduchej údržby počas všetkých ročných období.

V interiéri sa často používa najmä do otvorených priestoroch či väčších miestností, ako napríklad do predsiení, chodieb, ale i do kuchyne, kúpeľne či obývacej miestnosti. Kameň je prirodzene studený materiál, preto je dobré jeho použitie vo vybraných miestnostiach prekonzultovať s odborníkmi. Kým napríklad v otvorenej predsieni, do ktorej preniká slnečné svetlo väčšiu časť dňa, bude kamenná dlažba príjemne priestor ochladzovať, v takej detskej izbe s menším oknom, by mohla pôsobiť chladne a chladiť pri dotyku bosou nohou.

Ako si vybrať kamennú dlažbu pre vaše bývanie?

Kamennú dlažbu pre vaše bývanie či iný objekt vyberajte či už podľa vlastných preferencií alebo sa poraďte s odborníkmi, ktorí vám pomôžu vybrať vhodnú kamennú dlažbu nie len na základe estetických parametrov, ale i podľa kvalitatívnych a funkčných tak, aby najlepšie vyhovovala vašim potrebám a dobre slúžila vašej domácnosti. Dnes je na výber množstvo druhov, typov či tvarov kamenných dlažieb a každá sa hodí, povedzme, na niečo iné. Kým napríklad hladká kamenná dlažba je ideálna pre okolie bazénu alebo terasu, kocková žulová dlažba sa hodí pre chodníky a podobne.

Naša spoločnosť KAMENTA vám ponúka pomocnú ruku odborníka pri výbere a realizáciách kamenných dlažieb, obkladov, kobercov či iných oblastí použitia kameňa. Neváhajte nás kontaktovať.


Záhradná 851/3 95618 Bošany
tel.: +421907880090

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888