Výkopové práce strojovou technikou

Výkopové práce strojovou technikou

Kedy je vhodnejšie použiť na výkopové práce strojovú techniku a kedy sa naopak oplatí použiť fyzickú zdatnosť a šikovnosť vlastných rúk? Oplatí sa ušetriť na výkopových prácach strojovou technikou? Všetko má svoje pre a proti, avšak v tomto prípade jedna strana prevažuje o čosi viac. Prečítajte si či strojové výkopové práce sú výhodnejším riešením ako tie ručné.

Výkopové práce strojovou technikou verzus ručne

Kedy je vhodné použiť pri výkopových prácach strojovú techniku a kedy je vhodnejšie spoľahnúť sa čisto na ručnú prácu? Je vôbec ešte potrebné realizovať výkopové práce ručne, keď máme po ruke toľko modernej techniky? Pre niekoho je to možno otázka financií pre iného otázka času. Pri dôslednom porovnaní je však najvhodnejším riešením pri výkopových prácach práve strojová technika. Pokiaľ sa chystáte na výstavbu menšieho stavebného projektu na vašej záhrade, prípadne si trúfate postaviť plot, môžete zvoliť aj ručnú techniku. Aj to však iba v prípade, ak vás netlačí čas, ste dostatočne fyzicky zdatný alebo jednoducho chcete ušetriť. V opačnom prípade je vhodné pri výkopových prácach použiť strojovú techniku, ktorá prácu urobí rýchlejšie, presnejšie a ušetrí vám množstvo fyzických síl.

Ako prebiehajú zemné práce na stavenisku?

Skôr, ako oslovíte dodávateľskú firmu na výstavbu prípadne iba výkopové či zemné práce, mali by ste aspoň zhruba poznať systém zemných prác. Je to dobré z toho pohľadu, že aj dodávateľská firma vidí, že máte prehľad o tom, čo by sa malo udiať na vašom pozemku. V prípade skutočných profesionálnych firiem sa však nemusíte báť zle odvedenej práce. Na druhej strane nikdy nie je na škodu sa naučiť niečo nové. Zemné práce, ktoré sa realizujú na vašom pozemku by mali vychádzať z troch fáz, a to príprava, hlavné práce a dokončovacie.

Prípravnými prácami sa vykoná prieskum staveniska a zistia sa podrobné údaje o zložení základovej pôdy. Stavenisko sa oplotí, pripraví sa príjazdová cesta, inžinierske siete a začne sa s vytýčením pozemku. Hlavnými zemnými prácami sú výkopové práce a odvodnenie výkopovej jamy. Každý z úkonov má svoje presne stanovené stavebné postupy, ktoré sa nedajú meniť. Po vykonaní všetkých potrebných úkonov sa realizujú dokončovacie zemné práce, ktoré upravujú samotný výkop a jeho okolie. Vedieť presné postupy jednotlivých činností nie je potrebné, ale majte po ruke vždy aspoň hrubý obraz o tom, čo sa bude na vašom pozemku realizovať.

Keď už máte jasno o tom, čo sa skrýva za zemnými a výkopovými prácami, vyberte si odbornú firmu Sekor, ktorá disponuje kompletnou profesionálnou strojovou technikou na výkon výkopových ako aj zemných či demolačných a stavebných prác.


Komárovská 9873 /26 82106 Bratislava II
tel.: +421903222333

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888