Na čo slúžia sadrokartónové konštrukcie?

Na čo slúžia sadrokartónové konštrukcie?

Sadrokartónové konštrukcie vám umožnia použiť sadrokartón i na miestach, kde by to inak nebolo možné. Napríklad taká sadrokartónová priečka sa postará o predelenie miestností, detskej izby či dokonca kancelárií. Sadrokartónové konštrukcie majú širokú škálu využiteľnosti a je len na vás kde a ako ich umiestnite. Dôležité je však tiež zvážiť materiálové zloženie a hrúbku sadrokartón, ktorý použijete v konkrétnom priestore.

Ako využiť sadrokartónové konštrukcie?

Sadrokartónové konštrukcie sú všestranne využiteľné a zároveň spĺňajú akostné vlastnosti pevnosti, bezpečnosti a dlhoročnej odolnosti. Veľmi často využívanou je napríklad sadrokartónová priečka, ktorá vďaka svojej nízkej hmotnosti nachádza využitie v rozmanitých priestoroch, najmä interiéroch. Časté je jej použitie v rodinných domoch, povedzme na predelenie detskej izby na dve časti, oddelenie obývacej miestnosti od spálne či kuchyne alebo ako predel v chodbe od botníku a podobne. Čoraz častejšie je sadrokartónová priečka využívaná i na pracoviskách, kedy sú pomerne veľké miestnosti predelené na menšie jednotky pomocou sadrokartónu. Miestnosť tak umožní vytvorenie viacerých kancelárií či pracovísk, ktoré sú v jednej miestnosti avšak každý pracovník má svoje pracovisko vydelené sadrokartónovou priečkou.

Takáto priečka má pomerne nízku hmotnosť a spĺňa i náročné protihlukové, tepelnoizolačné či protipožiarne požiadavky. Výhodou je i jednoduché vkladanie inštalačných vedení a takmer okamžitá použiteľnosť hneď po montáži. Pozitívnou stránkou je i jej využiteľnosť, kedy je na ňu možné vešať či pripevniť takmer všetky zariaďovacie či dekoračné predmety.

Sadrokartónovú priečku je pomerne jednoduché zmontovať či nainštalovať, potrebný je len spoľahlivý pracovný návod a chuť pustiť sa do práce. Pokiaľ však nemáte so stavebníctvom či montážou žiadne skúsenosti a chcete dosiahnuť maximálny želaný výsledok, obráťte sa na profesionálov, ktorí sa postarajú o montáž vašej sadrokartónovej konštrukcie za pár hodín.

Vhodné sadrokartónové konštrukcie vám predvedú odborníci

Pokiaľ hľadáte vhodné sadrokartónové konštrukcie či riešenia pre vás alebo váš projekt, obráťte sa na spoľahlivých predajcov či stavebnú firmu, ktorá vám zabezpečí dodanie i montáž takýchto konštrukcií. Vyberajte si kvalitné konštrukcie, ktoré vám vydržia desiatky rokov a zachovajú si svoje akostné vlastnosti počas celej doby používania, od montáž až po prípadnú demontáž o niekoľko rokov, napríklad pri prerábke alebo renovácii. Stavebnú spoločnosť si zvoľte podľa ponúkaných služieb, kvality komunikácie, ale i podľa recenzií a hodnotení predošlých zákazníkov, z ktorých sa môžete dozvedieť viac o spoločnosti a ponúkaných službách a produktoch.

Naša stavebná firma innovus s.r.o. vám ponúka profesionálnu montáž sadrokartónových konštrukcií a mnohé ďalšie služby z oblasti stavebníctva. Neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať.


Osloboditeľov 1627 /106 06601 Humenné
tel.: +421948852820

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888