Ako na výškové práce?

Ako na výškové práce?

Výškové práce prebiehajú vo výškach, ktoré nie sú bežne prístupné alebo je pre ich dosiahnutie potrené využiť špeciálnu techniku a vybavenie. Menej náročné výškové práce v niektorých prípadoch zvládnete i sami alebo s pomocou suseda či známeho. Tie náročnejšie výškové práce prenechajte na odborníkov či spoľahlivé spoločnosti zabezpečujúce výškové práce. Najdôležitejšia je pri výškových prácach bezpečnosť, na ktorú je vždy potrebné pamätať.

Viete čo sú to výškové práce?

Výškové práce môžu byť naozaj náročné a potrápiť i skúsených domácich majstrov či dokonca profesionálnych pracovníkov, ktorí sa tejto činnosti venujú. Výškové práce prebiehajú, ako je i z názvu zrejmé, vo výškach, ktoré môžu byť rôzneho charakteru. Vo všeobecnosti je už na prvý pohľad zrejmé, pokiaľ a jedná o náročný výškový terén alebo stabilne zaistený. V oboch prípadoch je potrebne overiť všetky parametre bezpečnosti ešte pred začatím výškových prác. Rovnaké pravidlo platí i pre kontrolu pracovného náradia a výstroje, ktoré budú použité počas výškových prác. Bezpečnosť je tu na prvom mieste, dôkladná kontrola je preto nevyhnutná.

Výškové práce sú žiadané napríklad pri prácach na stožiaroch, výškových budovách, strechách či pri montáži alebo prelepovaní rôznych bilboardov a reklamných pútačov. Niektoré výškové práce si dokonca vyžadujú použitie profesionálneho horolezeckého vybavenia a špeciálnej bezpečnostnej obuvi. Riskovať sa pri výškových prácach neoplatí. Rovnako ani púšťať sa do nich svojpomocne, pokiaľ nemáte dostatočné vybavenie či skúsenosti. Ak sa však do výškových práce predsa len rozhodnite pustiť sami, určite oslovte ďalšiu osobu, ktorá vás pri prácach bude sprevádzať. Najlepším riešením však ostáva obrátiť sa na profesionálnu prácu školených pracovníkov spoločností zabezpečujúcich výškové práce.

Kto zabezpečuje výškové práce?

Výškové práce zabezpečujú viaceré špecializované spoločnosti, ktoré sa orientujú práve na túto činnosti alebo jednotlivci, s potrebnými skúsenosťami a adekvátnym vybavením. Niektoré spoločnosti vám ponúkajú komplexné prevedenie výškových prác, a tiež dokážu zabezpečiť rozličné, menej i viac náročné, výškové práce, iné sa zas špecializujú len na konkrétnu činnosť z oblasti výškových prác alebo zabezpečujú len niektoré práce vo výškach. Dôležité je vybrať si pre váš projekt spoločnosť, ktorá sa postará o konkrétnu činnosť, ktorú potrebujete a prácu odvedie bezpečne a bezproblémovo. Spoľahlivú spoločnosť nájdete i podľa pozitívach odporúčaná recenzií od predošlých klientov.

Naša spoločnosť a X vertical s.r.o. sa už viac ako dvadsť rokov zaoberáme špeciálnymi prácami vo výškach, híbkach či na nie bežne prístupných terénoch. Postaráme sa i o náročnejšie práce, ako napríklad náter striech či iné výškové práce, s ktorými si iní nevedia dať rady. Za kvalitu našej práce vždy ručíme. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať.


Na Lánoch 3365 /17 02601 Dolný Kubín
tel.: +421905111637

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888