Prečo sú pasívne domy čoraz vyhľadávanejšie?

Prečo sú pasívne domy čoraz vyhľadávanejšie?

Pasívne domy sa začali objavovať v deväťdesiatych rokoch 20. storočia v západnej Európe. Pasívne domy sú domy s až neuveriteľne nízkymi nákladmi na prevádzku. Nízkou spotrebou sa môžu pýšiť vďaka využitiu koncepcie, ktorá kombinuje kvalitnú konštrukciu s kvalitnými materiálmi. Na výstavbu pasívnych domov sa používajú špeciálne materiály, ktoré sú oproti tým klasickým, povedzme, inteligentnejšie a dokážu správne pracovať so slnečnou energiu.

Dnešné pasívne domy vyzerajú úžasne

Kým ešte v nie tak dávnej minulosti boli pasívne domy považované za škaredé a prirovnávané napríklad k škatuli či netvárnej kocke, dnes je situácia celkom iná. Dnešné pasívne domy spĺňajú všetky estetické a architektonické kritériá a ako škaredé ich označí už len málokto. Záleží samozrejme aj od architekta a vašich predstáv o konečnom výsledku, a tiež od stavebnej spoločnosti, ktorá sa postará o realizáciu vášho pasívneho domu. Vyberať by ste si mali overených odborníkov s dostatočnými skúsenosťami v tejto oblasti, ktorí vám dokážu odborne odpovedať na akékoľvek otázky či predviesť galériu už realizovaných stavieb, aby ste mali istotu, že váš dom bude vystavaný naozaj kvalitne.

Kombináciou kvalitnej stavebnej spoločnosti a dobrého architekta je možné dosiahnuť výsledný efekt, na ktorý budete patrične hrdý. Moderné pasívne domy sú dnes naozaj krásne, prezrite si viaceré ukážky a až následne sa rozhodnite v akom štýle sa bude uberať váš pasívny dom.

Pasívne domy sú veľmi jednoduché na údržbu či obsluhu

Možno ste sa stretli s tvrdením, že pasívne domy sú príliš komplikované alebo pretechnizované a fungujú na základe zložitej technológie. Opak je však pravdou. Pasívne domy fungujú na báze inteligentnej technológie, pasívne si tienia počas leta a v zime zas vpúšťajú omnoho viac svetla a slnečného žiarenia do vnútra domu.

V pasívnom dome môžete pokojne otvoriť okná a dom vyvetrať klasickým spôsobom. Samozrejme, súčasťou týchto domov je vzduchotechnická jednotka, klimatizácia, ktorá sa pravidelne stará o správnu výmenu vzduchu a jeho reguláciu. Vzduch prichádzajúci do pasívneho domu cez klimatizáciu je zbavený rôznych peľov či čiastočiek prachu, je teda vhodnejší aj pre astmatikov, a tiež pokiaľ bývate v blízkosti fabrík, tovární, ciest či inak znečistených oblastí, pasívny dom sa postará o správnu reguláciu a prečistenie tohto vzduchu. Stále platí, že môžete vetrať aj otvorením okien, avšak tu je najlepšie sa poradiť s odborníkom, ktorý zváži umiestnenie vášho domu a vhodnosť oboch možností vetrania.

Naša stavebná firma ACS BUILDING, s.r.o. so skúsenosťami vyše 25 rokov vrámci stavebníctva vám ponúka poradenstvo a pomoc s výstavbou pasívnych domov. Tiež sme výhradným distribútorom systému Isorast a Thermowerk na Slovensku. Stavby realizujeme vlastnými zamestnancami, a to na štádiá hrubej stavby, holodomu a na klúč. Neváhajte nás kontaktovať.


Ul. biskupa Kondého 4577 /18 92901 Dunajská Streda
tel.: +421911922229

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888