Strechy Banská Bystrica vám poskytujú niekoľko tipov na stavbu

Strechy Banská Bystrica vám poskytujú niekoľko tipov na stavbu

Ako sa hovorí, mať tú pravú strechu nad hlavou nie je len fráza. Je to nevyhnutnosť. Strechy, ktoré rekonštruujete alebo staviate obsahujú určitú základnú schému stavby. Odborníci na výstavbu striech vám tento fakt radi pred realizáciou vašej strechy skontrolujú. Musíte brať do úvahy nosnosť steny, krytiny, väzníky, výplne otvorov a ďalšie náležitosti. Je niekoľko druhov striech, ktoré si dokážete postaviť alebo vytvoriť na novo.

Aké strechy najčastejšie dominujú?

Najdôležitejšou časťou stavby sú strechy. Chránia váš domov naozaj pred všetkým. Je to základ, bez ktorého sa nepohnete. Prinášame vám niekoľko typov striech, ktoré si môžete vystavať. Strechy sa dajú rozlíšiť podľa troch základných druhov, akými sú šikmosť, plochosť, strmosť. Najbežnejším typom strechy je sedlová strecha, ktorá sa radí do šikmého typu strechy. Druhým najobľúbenejším typom je valbová strecha, ktorá je takisto zo šikmého druhu striech. Líši sa od sedlovej strechy iba tým, že na každom konci sú valby a nie štíty šikmej roviny. Najmodernejším typom strechy šikmého typu sa stala pultová strecha, ktorá je vhodným typom pre solárne panely. Tento typ strechy je typickým pre ekologickú architektúru.

Ploché strechy už dnes nezískavajú svoju popularitu. Obľúbené boli v 90. rokoch. Tento typ striech sa využíval najmä v panelákoch. Nazývaných aj ako „králikárne“. Takéto ploché strechy nevábia svojim dizajnom, ale majú veľmi veľa výhod v porovnaní so šikmým typom striech. Mýtus, ktorý hovorí, že ploché strechy majú tendenciu k zatekaniu je naozaj iba mýtom. Posledným druhom strechy sú strmé strechy. Tieto strechy sa najčastejšie využívajú najmä v lokalitách, kde je vysoký úhrn snehových zrážok. Práve preto sa strmé strechy stavajú do viac, ako 45 stupňového uhla. Pokiaľ ste sa teda rozhodli stavať v horách, je tento typ strechy pre vás ideálnym riešením.

Strechy a ich výber – podľa čoho sa treba riadiť?

V prípade výberu strechy, zohráva niekoľko dôležitých faktorov. Pri výbere strechy treba zohľadniť hlavne objektívne a emocionálne aspekty. Z hľadiska objektívnych aspektov ide najmä o otázky odvádzania vody, poveternostných vplyvov a aj tepelnej pohody vo vašom domove. Je to veľmi zásadné rozhodnutie, pre akú konštrukciu strechy sa rozhodnete. Ovplyvní vám to samotné náklady na stavbu. V prípade emocionálnych vplyvov ide najmä o vaše osobné preferencie. Vyberajte si podľa vášho vkusu a následne sa vám bude vo vašom dome dobre bývať. Strechy vyjadrujú osobnosť majiteľa. Dnes už sú k dispozícií naozaj rôznorodé materiály, ktoré vám dokážu splniť aj vaše náročné požiadavky. Nepodceňujte emocionálne aspekty pri výbere vašej strechy. Sú takisto dôležité ako samotný tvar vašej strechy.

ANAVEK spol. s. r. o. vám poskytuje kompletný strešný sortiment. Vytvoríme vám strechy, ktoré budú presne podľa vašich predstáv. V súčasnosti naša spoločnosť funguje v celoštátnej a aj regionálnej rovine. Neváhajte a oslovte nás v otázke striech. Sme pripravení vám poradiť aj v oblasti ventilačných turbín či komínových hlavíc.

Štefánikova 3348 08501 Bardejov
tel.: +421544748896

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888