Ako nájsť dobrú firmu na búracie práce a čo všetko zahŕňajú

Ako nájsť dobrú firmu na búracie práce a čo všetko zahŕňajú

Búracie práce sú prvou fázou pri rekonštrukcii obytných i neobytných objektov. Zahŕňajú odstránenie tapiet, okien, muriva, podláh, železných konštrukcií a pod. s dôrazom na bezpečnosť a ochranu zdravia i majetku. Ak búracie práce prebiehajú v objekte, kde je nepretržitá prevádzka (hotel a i.), je dôležité oddeliť rekonštruované priestory, aby sa do nich nedostal nepoverený personál, ako i zabezpečiť zdroj vody na zníženie prašnosti.

Búracie práce a ich priebeh

Firma, ktorá búracie práce vykonáva, sa na začiatku s vami dohodne na obhliadke objektu, ktorý je potrebné zbúrať. Táto obhliadka je často bezplatná a jej cieľom je zabezpečiť bezpečné búracie práce, a to stanovením najefektívnejšieho spôsobu ich realizovania. Nasleduje vyhotovenie cenovej ponuky a ak s ňou budete súhlasiť, búracie práce sa môžu začať – bez ohľadu na to, či potrebujete vytrhať podlahu v kancelárii, kachličky v kúpeľni, zbúrať priečku v obývačke či vybúrať celú stenu. Je výhodné, ak si vyberiete firmu na búracie práce, ktorá zabezpečí aj odvoz stavebného odpadu vzniknutého pri búraní. Vám tak odpadnú starosti a nemusíte hľadať inú spoločnosť. Nezabúdajte, že búracie práce musia začať až po zabezpečení stavu inžinierskych sietí a dotknutých vedľajších stavieb. Na tento účel sa využíva ich dokumentácia, ako aj dokumentácia stavby, kde budú búracie práce prebiehať. Je podmienkou, aby sa na miesto, kde sa búracie práce uskutočňujú, dostal iba autorizovaný personál s potrebným vybavením.

Hľadáte firmu na búracie práce?

Búracie práce sa realizujú zväčša pri rekonštrukciách bytov, domov ale i nebytových priestorov. Zvyčajné búracie práce malého rozsahu zahŕňajú búranie nenosných prvkov a prízemných objektov. Ak ide o búracie práce vykonávané nad sebou (na viacerých poschodiach), je nevyhnutný stály dozor, ktorý zabezpečí bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci a bezproblémovosť jednotlivých úkonov. Búracie práce a ich úspešnosť závisia od firmy, v réžii ktorej sa búracie práce uskutočňujú. Nielenže by mala mať dobré recenzie, základom je aj ústretová komunikácia, vyškolený personál a, samozrejme, kvalitná práca s dôrazom na bezpečnosť a ochranu majetku i zdravia. Korektná firma nikdy nenavýši pôvodnú cenovú ponuku za búracie práce a žiada od vás vyplatenie iba za reálny objem vykonaných prác. Taktiež má ceny bez skrytých poplatkov a aktívne s vami komunikuje. A čo je najdôležitejšie, búracie práce sa začnú uzavretím zmluvy a vy sa o nič nemusíte starať a lámať si hlavu, keďže firma zariadi všetko potrebné.

My v GUTTE, s. r. o. staviame a rekonštruujeme obytné domy i priemyselné objekty. Realizujeme aj strojové omietky, potery, sadrokartóny, obklady, dlažby, krovy a ďalšie stavebné práce.

3 94603 Kolárovo
tel.: +421948798779

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888