Ako prebiehajú pokrývačské práce

Ako prebiehajú pokrývačské práce

Viete čo sú to pokrývačské práce? Ak vám už niekto na rodinnom dome či inom stavebnom objekte robil montáž odkvapov, žľabov alebo oplechovanie strechy stretli ste sa s pokrývačom či klampiarom. Remeslo klampiara je remeslom, ktorému sa dnes venuje už pomerne menej remeselníkov než tomu bolo kedysi. Pokrývačské práce je potrebné zveriť do rúk odborníkov, pokiaľ chcete aby práca prebehla bezchybne a pokrytie strechy vydržalo desiatky rokov.

Čo sú pokrývačské práce a čo je prácou klampiara?

Pokrývačské práce sú špecifickou činnosťou, pri ktorej sa pracuje s plechom a je k nim potrebná nemalá dávka zručností a praktických skúseností. Klampiar pracuje s plechom takmer každý deň, musí tak dôkladne poznať jeho vlastnosti, napríklad reakcie na zmeny počasia ako sú teplo, vlhko či slnečné žiarenie alebo dážď a sneženie. Pokrývačské práce teda nie sú len o ohýbaní plechu či montovaní odkvapov. .

Profesionálny klampiar musí vedieť ako správne pracovať a narábať so špecifickými materiálmi, napríklad s pozinkovaným či titánzinkovými plechmi, meďou alebo súčasnými modernejšími materiálmi, ktoré sú využívané na pokrývačské práce. Dôležité je poznať i technologické normy a osvojiť si postupy pôvodných starších klampiarov či pokrývačov, nakoľko moderné pokrývačské práce vychádzajú tiež z klasických postupov.

Na pokrývačské práce si vyberajte skúsených klampiarov

Pokrývačským prácam či pozornosti klampiara sa nevyhne žiadna plechová časť domu či iného stavebného objektu. Pokrývačské práce sú nevyhnutné pri akejkoľvek výstavbe, kde sa bude používať plech. Či už sa jedná o samotné spracovanie strechy, vyplechovanie žľabov, montáž odkvapov, oplechovanie komínov alebo ošetrenie plechov či mnoho ďalších súvisiacich činností. Na pokrývačské práce si vyberajte skúsených odborníkov, ktorí vám dokážu vhodne poradiť a ku svojej práci pristupujú zodpovedne. Dôležité je informovať sa o kvalite spoločnosti ešte pred začiatkom pokrývačských prác na vašej stavbe, než neskôr odstraňovať, možné, nežiadúce chyby.

Pokrývačské práce či práca klampiara je žiadaná aj pri rekonštrukciách či renováciách. Klampiar dokáže zabezpečiť ošetrenie a opravu poškodených plechových prvkov a ich výmenu za nové. Tiež vie posúdiť v ako stave je plech a či je potrebná jeho výmena alebo postačí len ošetrenie. Klampiar si tak vie poradiť aj s oplechovaním rôznych geometrických tvarov, výčnelkov či iných atypických prvkov na streche. Ak viete, že pre vašu stavbu či rekonštrukciu bude potrebná detailná práca klampiara, obráťte sa na skúsených odborníkov.

História našej spoločnosti B & B spol. s r. o. siaha až do roku 1993. Od svojho vzniku dokazuje, že na trhu sa dá uspieť len s kvalitne prevedenou prácou. Pokiaľ hľadáte spoľahlivú spoločnosť zabezpečujúcu pokrývačské práce alebo potrebujete zabezpečiť akúkoľvek nami ponúkanú stavebnú činnosť, neváhajte nás kontaktovať.

Korňa 889 02321 Korňa
tel.: +421908200003

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888