Na stavebné práce je potrebná logika a skúsená firma

Na stavebné práce je potrebná logika a skúsená firma

Akýkoľvek bytový i nebytový objekt si žiada stavebné práce, vďaka ktorým daná budova vznikne. Ide o súhrn logických a na seba nadväzujúcich odborných činností. Keďže každá stavba je jedinečná a navrhovaná individuálne, s dôrazom na požiadavky klienta, tak aj realizované stavebné práce nesú osobitý ráz. Ale podstatu majú všetky stavebné práce rovnakú – kvalitné prevedenie.

Stavebné práce s ohľadom na bezpečnosť

Stavebné práce možno označiť za základ obcí a miest, ako aj firiem a iných obchodných priestorov. Žijeme v nich, pracujeme, rekonštruujeme, opravujeme…, ale základom je postaviť ich. Práve na to slúžia stavebné práce v celom svojom širokom spektre. Pri ich realizácií je dôležité riadiť sa stavebnými predpismi a platnými právnymi nariadeniami. Dôraz je nielen na kvalitu prevedenia a dodržiavanie štandardizovaných stavebných postupov. Stavebné práce musia byť realizované najmä s ohľadom na zaistenie maximálnej bezpečnosti – pracovníkov, ale aj ľudí v okolí realizácie stavby. Dôležitým aspektom je aj cena za stavebné práce. Vždy si dajte dopredu vyhotoviť cenovú ponuku a pozorne si všímajte jej jednotlivé položky. Tak presne viete, aký rozpočet si stavebné práce vyžiadajú.

Stavebné práce a ich postupnosť

Úspešné stavebné práce predpokladajú dôslednú prípravu a neskôr i samotnú realizáciu. Je dôležité postupovať logicky. Prvým krokom je kúpa pozemku, kde stavebné práce prebehnú. Nasleduje jeho čistenie a príprava staveniska, ktorá pozostáva najmä z úpravy terénu, odstránenia nepotrebných stromov či zvyškov sutín. V tejto fáze sú dôležité búracie stavebné práce. Až tak je možné realizovať budovanie základov stavby, príp. suterénu. Tieto činnosti si zase žiadajú prvotriedne výkopové stavebné práce. Budovanie základov a následné šalovanie ide ruka v ruke s budovaním kanalizačného potrubia, ostatných odtokov a prípojky k elektrickému vedeniu. Stavebné práce pokračujú výstavbou obvodových múrov a vnútorných priečok podľa stavebných plánov. Ďalšie stavebné práce zahŕňajú zastrešenie objektu a montáž okien aj dverí. Podstatné sú inštalatérske a elektroinštalačné práce. Štandardným predposledným krokom je zateplenie. Poslednou fázou sú drobné dokončovacie stavebné práce ako montáž prípojok k vode a kanalizácii, ale aj inštalácia kúpeľňovej a kuchynskej sanity. Po nej stačí položiť podlahu a obkladačky, zmontovať nábytok a rozmiestniť interiérové zariadenie. Medzi dokončovacie stavebné práce patria aj exteriérové práce ako vybudovanie chodníka, oplotenia, terasy a i.

Široký sortiment profesionálnych služieb v oblasti stavebníctva ponúka firma WESTRON Partners, ktorá zabezpečuje všetky potrebné stavebné práce – od výstavby, rekonštrukcie, zateplenia, práce so sadrokartónom, zámkovú dlažbu a iné stavebné činnosti. Stavte na kvalitu a skúsenosti.

Rázusova 1 04001 Košice IV
tel.: +421918711169

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888