Garážové brány - ako si vybrať?

Garážové brány - ako si vybrať?

Garážové brány musia k spokojnosti majiteľov spĺňať niekoľko zásadných kritérií a preto by ste mali byť pri ich výbere obzvlášť dôslední. V súčasnosti existuje na trhu naozaj veľké množstvo garážových brán rôznych typov či dizajnových prevedení, takže vyberať si naozaj je z čoho. Ktoré faktory je pri výbere garážovej brány potrebné vziať do úvahy a akým chybám pri výbere sa vyvarovať? Čítajte ďalej.

Garážové brány a ich bezpečnosť

Najdôležitejším aspektom, podľa ktorého je nutné vyberať garážové brány je bezpečnosť. Je to pravdepodobne tá najdôležitejšia vlastnosť, ktorú od garážovej brány očakávate. Pri kúpe sa zaujímajte o bezpečnostné prvky, ktorými vami vybraná garážová brána disponuje. Základnú výbavu tvoria pádová brzda a poistka v prípade pretrhnutia pružín. Garážová brána však môže byť vybavená tiež mechanickou zarážkou či infrazávora – v prípade garážovej brány na elektrický pohon. Tá zaručuje, že sa garážová brána zastaví a vráti do pôvodnej polohy, ak cez vysielaný infračervený lúč prebehne napríklad vaše dieťa či domáce zvieratko.

Typy garážových brán

Na trhu dnes nájdete viacero typov garážových brán. Prvým a zároveň najčastejšie sa vyskytujúcim typom sú sekcionálne garážové brány. Tie sa otvárajú zvislo nahor pričom sa ukladajú priamo pod strop. Prednosťou tohto typu je najmä výhodná cena, jednoduché ovládanie a dlhá životnosť. Ďalším typom sú rolovacie garážové brány, ktoré sa vyznačujú jednoduchou montážou a následnou údržbou. Sú ideálnou voľbou najmä pre menšie garáže. Rolovacie garážové brány sa pri otváraní rolujú zvislo podobne ako rolety.

V ponuke nájdete tiež krídlové garážové brány, ktoré asi pozná každý z vás. Hoci tento typ je na trhu už dlho, v súčasnosti si krídlové garážové brány môžete zakúpiť v modernom a funkčnom prevedení a dizajne. Na výber máte množstvo druhov, preto zvážte predovšetkým faktory ako cena či veľkosť priestoru garáže, ktorú máte k dispozícií.

Vlastnosti garážových brán

Okrem samotného typu záleží aj na jednotlivých vlastnostiach garážových brán, akými sú napríklad ich materiál, z ktorého sú zhotovené, typ pohonu či tepelno-izolačné vlastnosti. Najčastejšie sa na výrobu garážových brán využíva oceľ a drevo. Oceľové garážové dvere sú oproti dreveným cenovo výhodnejšie a vyžadujú menšiu mieru starostlivosti. Naproti tomu je drevo krásnym prírodným materiálom, ktorý ocenia najmä milovníci prírody a ekológie. Ak je vaša garáž priamo napojená na váš dom alebo slúži ako vaša dielňa, je dôležitá taktiež tepelná izolácie garážovej brány.

Ak hľadáte tú správnu garážovú bránu pre vaše potreby, prezrite si našu ponuku. Spoločnosť PEMAT Slovakia s.r.o. vám ponúka kvalitné garážové brány rôznych druhov a široký sortiment príslušenstva. Neváhajte a v prípade záujmu nás kontaktujte.

Hlohovská cesta 415 95501 Nemčice
tel.: +421385322103

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888