Požiarne nádrže vám dokážu zachrániť nečakanú situáciu

Požiarne nádrže vám dokážu zachrániť nečakanú situáciu

Umelými zdrojmi vody určených na požiar sú práve požiarne nádrže. Takéto požiarne nádrže zachránili už niekoľko situácií. Slúžia najmä vtedy, keď nie je v žiadnom prípade možné zabezpečiť určité množstvo vody práve z verejného rozvodu či prípadne z iných príslušných prírodných zdrojov. Požiarne nádrže sú naozaj dobrou vymoženosťou, najme pri nepriaznivých situáciách.

Požiarne nádrže v oblasti stavebníctva

Požiarne nádrže majú natrvalo zabezpečiť také množstvo vody, ktoré bude dostačujúce na hasenie presne po dobu tridsiatich minút. Keď riešite protipožiarnu bezpečnosť stavby, vtedy je potrebné riešiť aj objem požiarnej nádrže a samozrejme, aj jej potrebu. V dôsledku vyhotovenia požiarnej nádrže je dôležité vykonávať aj pravidelné kontroly, ktoré sú veľmi dôležité a sú stanovené priamo vo vyhláške. Takéto kontroly požiarnej nádrže je odporúčané pre vás vykonávať minimálne raz za dvanásť mesiacov. Samozrejme z tejto kontroly musíte vyhotoviť aj záznam, ktorý obsahuje isté dôležité body a náležitosti. Pokiaľ riešite protipožiarnu bezpečnosť stavby alebo teda projekt požiarnej ochrany, treba aby ste dbali na tieto spomínané fakty.

Niekoľko dôležitých bodov pri kontrole vašej požiarnej nádrže

V prvom rade je veľmi dôležité skontrolovať či bola kedysi realizovaná kontrola vašej zverenej požiarnej nádrže. Keď zistíte, že kontrola požiarnej nádrže vykonaná bola, treba sa uistiť či bola vykonaná aj v súlade so schválenou dokumentáciou stavby. Pri druhom bode kontroly požiarnej nádrže sa zamerajte na kontrolu naozaj všetkých druhov potrubí. Je to veľmi dôležité, pretože sa zisťuje ich samotná ochrana. V treťom bode kontroly požiarnej nádrže je dôležité zamerať sa na funkčnosť daných odberných miest. To znamená, že by ste mali skontrolovať pripájacie a aj uzatváracie armatúry a tiež uzatváracie ventily.

V štvrtom bode kontroly sa pozerajte najmä na prevádzkové parametre týchto odberných miest pre požiarne nádrže. Pre dlhodobú a stálu funkčnosť požiarnych nádrží je to veľmi dôležité. Keď máte tieto body skontrolované, prezrite si ešte vonkajšie označenie miest či sú viditeľné a podobne. Taktiež skontrolujte tieto označenia s príslušným plánom výstavby. No a v neposlednom rade najdôležitejším krokom je kontrola množstva danej vody v požiarnej nádrži a tiež je nevyhnutné skontrolovať nepriepustnosť tejto požiarnej nádrže. V takomto celku môžete pokojne aj naďalej využívať požiarne nádrže ako odberné miesto pre nevyhnutné situácie.

Sme EkoArt-SK, s. r. o. a sme výrobno-obchodná, servisná a montážna spoločnosť. Poskytujeme vám produkty, ktoré sa týkajú predovšetkým stavebníctva a tiež environmentálnych služieb. U nás nájdete len kvalitné a tiež spoľahlivé produkty. Zabezpečíme pre vás takisto požiarne nádrže a iné skvelé technologické zariadenia. Tieto výrobky vám poskytujeme od zahraničných a aj od tuzemských výrobcov, ktorí majú kvalitné a bohaté skúsenosti. Neváhajte sa na nás obrátiť pokojne aj dnes. S radosťou vám poskytneme naše poradenstvo a služby.

490 08253 Petrovany
tel.: +421904188874

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888