Ako na by malo vyzerať čistenie a údržba terás?

Ako na by malo vyzerať čistenie a údržba terás?

Čistenie a údržba terás by mali prebehnúť pravidelne každý rok, len tak si vaša terasa či záhradný nábytok zachovajú krásnu farbu a zdravý vzhľad. Vonkajšie terasy sú neustále vystavované zmenám klimatických podmienok, ktoré môže ovplyvniť ich vzhľad a pri nedostatočnej údržbe a starostlivosti terasu aj poškodiť. Čistenie a údržba terás sú jedinou možnosťou ako udržať vašu terasu v kondícii počas každej sezóny.

Čistenie a údržba terás by mali prebehnúť aspoň raz ročne

Čistenie a údržba terás sú kľúčové pre každú záhradnú terasu či záhradný nábytok. Terasa je počas celého roku vystavovaná zmenám v počasí, ako napríklad prudkému slnku, dažďu, vetru či v niektorých prípadoch dokonca sneženiu či krupobitiu. Pokiaľ sa jedná o drevenú záhradnú terasu, pravidelné čistenie a údržba sú naozaj nevyhnutné. Drevo reaguje veľmi citlivo na každú zmenu počasia, prílišné teplo ho môže vysušovať a zas nadmerná vlhkosť spôsobuje jeho vlhnutie.

Drevené záhradné terasy sú naozaj jedinečné, pokiaľ túžite vašu terasu využívať pravidelne každý rok, obrátiť by ste sa mali na profesionálne čistenie a údržbu terás školenými profesionálmi s kvalitným technickým vybavením. Možno ste si už niekedy všimli, že drevo má tendenciu meniť svoj vzhľad veľmi rýchlo, ľahko sa na ňom objavia napríklad sivé či zelené fľaky alebo farbu zmení úplne. Je to preto, že drevo je prírodný materiál, na ktorý vonkajšie podmienky pôsobia oveľa intenzívnejšie než napríklad na plast či murivo. Je to taká malá daň za jeho dokonalý vzhľad, ktorý je, dalo by sa povedať, nenahraditeľný.

Ako prebieha čistenie a údržba terás?

Čistenie a údržba terás by mali ideálne prebehnúť i dva krát ročne, a to pred zimou a na začiatku jari, čiže predtým než záhradný nábytok uskladníte na bezpečné suché miesto pred zimou a predtým ako ho opäť vyberiete von s prvými jarnými slnečnými lúčmi. Dalo by sa povedať, že najdôležitejšia je zimná údržba, čiže tá pred uskladnením záhradného nábytku. Treba si uvedomiť, že nábytok či časti terasy budú uskladnené pomerne dlhú domu, pokiaľ ich teda dôkladne nevyčistíte, ľahko ich napadnú rôzne plesne, roztoče či drevo zvlhne alebo zmení farbu.

Pokiaľ záhradnú terasu poriadne nepripravíte na zimný odpočinok, môže sa stať, že následná jarná údržba bude oveľa komplikovanejšia. Najlepším riešením je teda terasu dôkladne vyčistiť a dopriať jej kvalitnú údržbu ešte pred zimou, a potom na jar postačí už len klasické očistenie od prachu či prípadných nánosov rôznych nečistou. Pokiaľ chcete mať úplnú istotu, že všetko prebehne tak ako má, obráťte sa na skúsených profesionálov v oblasti čistenia a údržby terás.

Spoločnosť I Cubed spol. s.r.o. vám ponúka široké portfólio vedľajších stavebných činností akými sú údržba, opravy a renovácie drevených podláh, terás, oplotení a čistenie fasád. Ak hľadáte kvalitné čistenia a údržbu terás, neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať.

Družstevná 94501 Komárno
tel.: +421903237147

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888