Sadrokartónové systémy ako efektívna a rýchla cesta k vysnívanému interiéru

Sadrokartónové systémy ako efektívna a rýchla cesta k vysnívanému interiéru

Na sadrokartónové systémy nedá dopustiť čoraz viac stavebných firiem a investorov. Bodaj by aj nie. Sadrokartónové systémy neponúkajú len flexibilnú dispozíciu, a to tvarovú i priestorovú. Príťažlivá je ich rýchla výstavba, trvácnosť, nízka hmotnosť a jednoduchý technologický postup. Aj preto čoraz viac novostavieb či stavebných rekonštrukcií zahŕňa aj sadrokartónové systémy.

Praktické sadrokartónové systémy

Sadrokartónový systém – to sú sadrokartónové dosky, skrutky a kovové profily. Za asi najväčšiu prednosť, ktorou sa sadrokartónové systémy vyznačujú, je ich rýchla a suchá výstavba, bez zbytočných mokrých procesov. Stačí namontovať kovové profily a ihneď na to môžete aj sadrokartón. Žiadne zdĺhavé schnutie lepidla, malty a pod. Túto vlastnosť musí oceniť každý, kto plánuje stavať či rekonštruovať. Keďže sadrokartónové systémy sa montujú pomerne rýchlo, tak v ich prospech hovorí ešte aj ekonomický faktor. Mzda robotníkov sa odvíja od času práce, teda čím viac dní trvá práca, tým viac im musíte zaplatiť. Neoceniteľnými sú sadrokartónové systémy z hľadiska flexibility. Montované sadrokartónové priečky disponujú pomerne veľkou voľnosťou nielen pri projektovaní, ale aj prestavbe. To v prípade tehlových či betónových priečkach nie je – zo statických dôvodov – možné.

Sadrokartónové systémy a ich dokonalá rovnosť

Sadrokartónové systémy odporúča väčšina stavebných odborníkov. Vyzdvihujú aj ich praktickú výhodu, ktorou je nízka hmotnosť. Sadrokartónové systémy teda menej zaťažujú, napríklad, konštrukciu stropu či podkrovia. Celú stavbu výrazne odľahčia. Každopádne, nemusíte sa obávať prehnutia či prepadnutia. Sadrokartónové systémy sú mimoriadne pevné. Ďalšou praktickou výhodou, ktorú sadrokartónové systémy ponúkajú, sú ich lepšie akustické i zvukovo-izolačné vlastnosti v interiéri, ktoré sú podobné ako v prípade klasických murovaných stien. Avšak v porovnaní s nimi sú sadrokartónové systémy nielen jednoduchšie opraviteľné, ale neporovnateľne rýchlejšie vystavané. A rovné! Sadrokartónové systémy sa vyznačujú dokonalou rovnosťou. Zabudnite na zdĺhavé vyrovnávanie stien. I preto sa sadrokartónové systémy najčastejšie využívajú na znižovanie stropov. Ak medzi ne a strop umiestnite kvalitnú izoláciu, výrazne znížite únik tepla. K tomu pridajte ľahkú opracovateľnosť, jednoduché kladenie rozvodov a udržiavanie vnútornej mikroklímy – a je zrejmé, že sadrokartónové systémy sú vynikajúcou a spoľahlivou investíciou. Navyše sú sadrokartónové systémy veľmi bezpečné.

Montážou sadrokartónových systémov sa zaoberá firma HORUS build, s. r. o., do ktorej portfólia patria aj ostatné komplexné profesionálne stavebné služby. Kontaktujte nás pre viac informácií.

Komenského 603 /28 96201 Zvolenská Slatina
tel.: +421908398638

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888