Zimné záhrady a terasy sú čoraz vyhľadávanejšie

Zimné záhrady a terasy sú čoraz vyhľadávanejšie

Zimné záhrady a terasy dokonale rozžiaria a spestria akýkoľvek stavebný objekt či záhradu vášho rodinného domu. Zimné záhrady a terasy vám umožnia vychutnávať si pobyt vonku aj po skončení leta, keď už slnečné lúče vykuknú len málokedy. Navyše efektívne otvoria a prepoja priestor exteriéru s interiérom a opticky ho zväčšia. Vďaka zimným záhradám a terasám si budete pôct vychutnávať kontakt s prírodou doslova každý deň bez ohľadu na počasie.

Ako a kde využiť zimné záhrady a terasy?

Zimné záhrady a terasy sú naozaj široko využiteľné, umožnia vám vychutnávať komfort vonku počas celého roku. Veď čo už môže lepšie ako si každý deň vychutnávať rannú kávu či čaj na terase? Aj to je jeden z dôvodov, pre ktoré viacerí na zimnú záhradu či terasu nedajú dopustiť. Využiť ju môžete na trávenie chvíľ v kruhu rodiny, pri oslavách či slávnostných obedoch alebo aj ako pracovňu počas dní, kedy musíte pracovať z domu. Pokiaľ často pracujete z domu a v klasickej pracovni sa necítite príjemne, dočasne si svoju pracovňu môžete presťahovať do zimnej záhradky, kde načerpáte potrebnú energiu a zároveň sa nebudete cítiť uzavreto v malom priestore.

Zimné záhrady a terasy si zamilujete vy, vaši priatelia, známi či rodina, ktorí k vám na šálku čaju možno budú prichádzať častejšie. Pokiaľ nemáte presnú predstavu ako by mala vaša zimná záhrada vyzerať, je dobré poradiť sa s odborníkom, ktorý vám navrhne vhodné riešenia a možnosti využitia zimnej záhrady presne pre vás. Zvážte ako a na aké účely budete zimnú záhradu využívať najčastejšie. Je lepšie mať presnú predstavu o jej finálnom prevedení ešte pred začiatkom výstavby, kedy už niektoré zmeny môžu byť náročné na prevedenie či nerealizovateľné z hľadiska architektonického návrhu.

Ako si vybrať zimné záhrady a terasy?

Je len na vás pre akú zimnú záhradu či terasu sa rozhodnete. Pokiaľ hľadáte napríklad menej náročný architektonický dizajn a jednoduchšie prevedenie, stačí sa poradiť s architektom o možnostiach umiestnenia či počtoch výklenkov, okien alebo o zjednodušení tvaru a eliminácii nepravidelných rohov či stien zimnej záhrady či terasy. Nezabudnite zvážiť a zohľadniť zavedenie kúrenia a klimatizácie, ktorá sa postará o vhodné prúdenie a reguláciu vzduchu či výmenu toho teplého so studeným a opačne. V zložitejších konštrukciách pri nedostatočnej klimatizácii môže dochádzať k problémom s cirkuláciou vzduchu, nadmernej vlhkosti až plesniam v niektorých rohoch či okrajoch stien. Spoľahnúť by ste sa mali na skúseného odborníka, ktorý zimným záhradám a terasám dobre rozumie a má rôzne skúsenosti s ich výstavbou.

SLOVREKLA s.r.o. vám ponúka zimné záhrady a terasy na mieru presne podľa vašich predstáv. Ochotne vám poradíme a pomôžeme vybrať vhodný typ zimnej záhrady či terasy pre vás podľa vašich preferencií. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kedykoľvek kontaktovať. Sme tu pre vás.

Trhová 4166 /6 96001 Zvolen
tel.: +421905298160

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888