Ako efektívne použiť okrasné kamenivo a štrku v záhrade?

Ako efektívne použiť okrasné kamenivo a štrku v záhrade?

Okrasné kamenivo či okrasný štrk a piesok dokážu vašu záhradku premeniť na nepoznanie. Či už plánujete vytvoriť si krásnu skalku, vyvýšený kvetinový záhon alebo zvýrazniť niektoré časti dvora, okrasné kamenivo dodá priestoru harmóniu, farebnosť či eleganciu. Výhodou takto upravených záhrad je jednoduchá údržba. Okrasné kamene a štrky vyzerajú dobre v každom ročnom období a na starostlivosť o ne je potrebné vynaložiť iba minimum času a námahy.

Okrasné kamenivo záhradu ozvláštni a zútulní

Okrasné kamenivo dodá záhrade moderný vzhľad a vyčarí príjemnú atmosféru. V súčasnosti sa so záhradným dizajnom dokážete všestranne vyhrať, tak aby bola zachovaná jej účelovosť a zároveň vyzerala dobre. Z okrasného kameniva a farebného štrku sa dajú vytvarovať rôzne prechody, efektne oddeliť trávnaté časti o porastov kvetín či stromov alebo zaujímavo doladiť detaily, ktoré majú najmä estetickú funkciu. V kvalifikovaných predajniach nájdete široký sortiment rôznych druhov a farieb okrasného kameniva a štrku. Vybrať si môžete od prírodných farieb cez výrazné odtiene až po mix rôznych farebných tónov. Veľkosť a tvar kameňov môžu byť rôzne. Všeobecne nepoužívanejšie sú hladké oblé kamienky alebo inak okruhliaky, ktorých hrany obrúsila voda a štrk, ktorý je rozdrvenou horninou z kameňolomu, preto má skôr ostré hrany a nepravidelný tvar.

Nakoľko si okrasné kamenivo a štrk nevyžaduje špeciálnu údržbu, starostlivosť o takto upravenú záhradu zvládnete jednoducho a rýchlo. Samozrejme, zanedbať by ste ju nemali najmä ak sa kamenivo nachádza v blízkosti ťahavých rastlín alebo v miestach s rastlinnými porastmi. Svetlejšie odtiene si môžu vyžadovať o niečo viac údržby, avšak ani tu nemôžme hovoriť o jej časovej náročnosti.

Okrasné kamenivo má nenahraditeľný štýl

V záhrade sa nemusíte sústrediť len na rastliny. Správne použitie okrasných kameňov dokáže vytvoriť zaujímavé exteriérové prostredie a záhrade dodať zaujímavé čaro či originalitu. Aj keď sa plánovanie kamennej záhrady či dekorácie môže zdať náročné, efekt bude stáť za to. Môžete sa inšpirovať prírodou hôr, exotikou alebo niektorým štýlom záhradnej architektúry, ako napríklad populárnymi japonskými záhradami z bieleho kameňa či stredomorským štýlom miešania tónov kameňa s inými prvkami, ktoré sa vyskytujú napríklad v Španielsku či Taliansku.

Spoločnosť PIESOK-SK, s.r.o. má dlhoročné skúsenosti v oblasti spracovania, predaja a distribúcie štrkov, pieskov, okrasných kameňov, drvín a zemín nielen pre stavebný ale aj pre záhradný či dizajnérsky segment v pestrých farebných škálach. V snahe komplexného uspokojovania zákazníkov, zabezpečujeme dodávku materiálu celej našej ponuky na území SR a do zahraničia.

Horný dvor 2A 90301 Senec
tel.: +421902555333

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888