Stavebné pozemky si žiadajú zoradenie priorít krok za krokom

Stavebné pozemky si žiadajú zoradenie priorít krok za krokom

Na stavbu sú najideálnejšie rovné stavebné pozemky. Avšak terén nie je jediným faktorom, na ktorý prihliadať, ak sa rozhodujete pre stavebné pozemky. Ich kúpa by sa mala odvíjať aj od zloženia pôdy, orientácie na svetové strany, dopravných sietí i samotnej lokality. Nemenej dôležité sú možnosti oddychu v blízkosti, susedia, vzhľad okolia či jeho budúci rozvojový potenciál.

Lokalita, inžinierske siete a občianska vybavenosť

Umiestnenie nehnuteľnosti vyžaduje dômyselnú voľbu, vďaka ktorej získate ideálne stavebné pozemky pre svoju vysnívanú domácnosť. Prvotným faktorom je lokalita. Preferujete pokoj vidieku, alebo radšej dávate prednosť ruchu ulíc v centre mesta? Každopádne, rozhodne stavte na stavebné pozemky vybavené inžinierskymi sieťami a dobrou prístupovou cestou. Zaujímajte sa aj o občiansku vybavenosť. Ak máte deti, zistíte si, či vybrané stavebné pozemky majú v okolí škôlku či školu. Na škodu nie je ani kaviareň, ihrisko, poliklinika či potraviny. Ak nemáte auto, resp. s ním vaša polovička pravidelne dochádza do práce, informujte sa aj o možnostiach dopravy. Stavebné pozemky v blízkosti autobusovej, trolejbusovej či električkovej zastávky sú žiadané.

Stavebné pozemky a ujasnenie priorít

Pre stavebné pozemky je ideálny rovinatý terén. Ak je svahovitý, tak skúste pouvažovať o pivnici v dolnej časti domu, resp. do prevýšenia cca 1 metra môžete svah dokonca vyrovnať. Stavebné pozemky majú byť prispôsobené projektu nehnuteľnosti. Preto je prospešné, ak stavebné pozemky vyberáte spolu s projektantom. Stavebné pozemky si žiadajú správnu veľkosť a tvar. Je totiž rozdiel, ak stavebné pozemky majú poňať iba bungalov, alebo chcete vpredu aj veľkú garáž a vzadu obrovskú záhradu. Ak v nej chcete pestovať ovocie či zeleninu, odporúčajú sa stavebné pozemky s černozemou. Zaiste budete súhlasiť, že stavebné pozemky majú byť dostatočne presvetlené, k čomu napomáha správna orientácia na svetové strany, ale aj okolie (blízkosť lesa, veľkosť susediacich objektov a i.). Stavebné pozemky si žiadajú ujasnenie priorít a k tým najdôležitejším patria vaše finančné možnosti, dopravná dostupnosť (ako dlho budete cestovať do/z práce, školy atď.), blízke okolie (susedia, zeleň, chodníky, vzdialenosť od hlavnej cesty) a voľnočasové využitie (park, behanie, cyklotrasy a i.). Pred finálnym výberom si osobne prezrite stavebné pozemky a skontrolujte maličkosti ako mobilný či internetový signál.

Nielen na stavebné pozemky, ale aj stavbu bytov a domov sa sústredí firma Stavoimpex Holíč, do ktorej portfólia patrí aj prenájom administratívnych priestorov a nehnuteľností, developerské služby i stavebný dozor. Viac o nás nájdete na našom webe.

Námestie Mieru 20 90851 Holíč
tel.: +421903422039

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888